Persberichten Stad Utrecht, 12.10 uur

Utrecht, 28-02-2006

Zes mannen aangehouden na mishandeling treinreiziger

UTRECHT - De Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met de Politie Utrecht in de nacht van maandag op dinsdag zes mannen aangehouden in een trein op het Centraal Station in Utrecht. De mannen, in de leeftijd van 28 tot 37 jaar en afkomstig uit Utrecht, De Meern en Houten, worden verdacht van mishandeling van een 19-jarige treinpassagier uit Rotterdam. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Omstreeks 00.20 uur kwam bij de politie een melding binnen dat in de trein van Den Bosch naar Utrecht een man in elkaar was geslagen. Het slachtoffer was met vrienden een avond wezen stappen. Om onduidelijke redenen ontstond een vechtpartij. Op aanwijzingen van een getuige kon de politie de zes mannen aanhouden.

Het slachtoffer is met kneuzingen aan zijn neus en slaap voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels met een wekadvies weer thuis.

Zes mannen aangehouden na openlijke geweldpleging

UTRECHT Zes Utrechters in de leeftijd van 17 tot 19 jaar zijn maandagavond aangehouden op verdenking van vernieling.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Schutstraat een ruit van een portiek van een flat was vernield. Getuigen hadden zes mannen zien weglopen. De agenten troffen de Utrechters aan op de hoek van de Amsterdamsestraaatweg en de Beverstraat en hielden hen aan. Op het politiebureau ontkenden de verdachten elke betrokkenheid bij de vernieling. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Man slachtoffer van gewapende overval

UTRECHT Op het Furkaplateau is een automobilist maandagavond bij een gewapende overval beroofd van zijn auto.

Bij de politie kwam omstreeks 22.30 uur een melding binnen dat er een overval had plaatsgevonden. Het slachtoffer was in een zalencomplex geweest en stapte net in zijn auto toen er opeens drie mannen naast hem stonden. Een van hen zou hem hebben bedreigd met een vuurwapen.

De drie gingen er met zijn auto vandoor. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen in Rotterdam.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen van de overval wordt verzocht te bellen naar het politiebureau Tolsteeg: 0900 - 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Cartesiusweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 19.45 en 22.00 uur passeerden 228 voertuigen de radar. Daarvan waren er tien in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 74 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

Brommerkoerier mishandeld

UTRECHT Een 17-jarige brommerkoerier uit Utrecht heeft maandagavond aangifte gedaan van mishandeling door een nog onbekende automobilist.

Het slachtoffer reed omstreeks 21.00 uur met zijn bromfiets over de Laan van Nieuw Guinea toen hij werd afgesneden door een auto. De jongen wilde de bestuurder daarop aanspreken, maar deze stapte uit en sloeg meteen.

De politie onderzoekt de identiteit van de automobilist. Getuigen van de mishandeling wordt verzocht te bellen met politiebureau Marco Polo: 0900 88 44.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 19.15 en 21.45 uur. Daarbij zijn 61 bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen certificaat kon tonen.

Jongens betrapt op gestolen motor

UTRECHT Twee 16-jarige Utrechters zijn maandagmiddag omstreeks 16.00 uur aangehouden omdat ze op een gestolen motor reden.

Twee motoragenten zagen de jongens rijden op de Bernadottelaan. Ze vielen op door het rijgedrag. De bestuurder negeerde een stopteken, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Op de Van Rensselaerlaan kon een van de agenten de verdachten inhalen. Toen hij plotseling moest remmen voor een auto, reden de verdachten achterop de motor van de agent. Daarbij kwamen de jongens ten val, waarna ze er te voet vandoor gingen.

De een kon snel worden aangehouden, de ander later op aanwijzingen van een getuige. De motor bleek gestolen en is in beslag genomen. De bestuurder is ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld. De passagier kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Man mishandeld

UTRECHT Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is mishandeld door een nog onbekende persoon.

Het slachtoffer werd maandagochtend omstreeks 09.30 uur gewond aangetroffen op het Clarenburg. De man, die bij de politie bekend staat als harddruggebruiker, had bloedende wonden in het gezicht en was slecht aanspreekbaar. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is opgenomen.

De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900- 88 44.

Jongen (9) zwaar gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 9-jarige jongen is maandagmiddag zwaargewond geraakt toen hij met zijn fiets werd aangereden door een auto. Dat gebeurde op de kruising van de Marnixlaan met de J.S. de Rijkstraat.

Het slachtoffer kwam omstreeks 15.20 uur vanaf de Nieuwlichtstraat gereden en stak over richting de J.S. de Rijkstraat. Op dat moment werd hij geschept een 20-jarige Utrechter, die met zijn auto vanaf de Marnixbrug kwam gereden. De jongen is met hersenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij buiten levensgevaar is gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De auto is weggesleept voor technisch onderzoek.

Autobezitter houdt autokraker aan

UTRECHT Een inwoner van Enschede heeft maandagochtend in Utrecht een autokraker aangehouden die in zijn auto zat.

De Enschedeër had zijn auto geparkeerd op de Amsterdamsestraatweg. Omstreeks 11.00 uur keerde hij terug naar zijn auto en zag een 44-jarige Vianer in de auto zitten met de autoradio en het navgiatiesysteem op schoot. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte, die bekend staat als veelpleger, is ingesloten voor verhoor.

Jongen mishandeld door groepje

UTRECHT _ Een 17-jarige Utrechter heeft maandagmiddag aangifte gedaan van mishandeling door drie nog onbekende jongens.

Een getuige zag hoe het slachtoffer omstreeks 15.50 uur in de Nijenoord werd belaagd door een groepje van drie jongens van circa 14 jaar. De drie reden met opzet met een fiets tegen de fiets van het slachtoffer. Toen deze er wat van zei, kreeg hij een kopstoot en diverse vuistslagen. Toen er iemand aankwam, gingen de drie er vandoor.

Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een 26-jarige vrouw uit Utrecht is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had omstreeks 14.00 uur bij een winkel aan Boven Clarenburg een aantal goederen ter waarde van 25 euro in haar tas gestopt. Toen zij de winkel verliet zonder te betalen, gingen de alarmpoortjes af. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft ze een winkelontzegging gekregen.

UTRECHT Een 17-jarige Utrechtse is maandagmiddag betrapt op winkeldiefstal van een broek bij een winkel aan de Rijnkade. De alarmpoortjes gingen af toen zij zonder te betalen de winkel verliet. Aanvankelijk rende het meisje weg, maar omstreeks 14.35 uur kon zij alsnog worden aangehouden. Het meisje werd overgedragen aan de politie. Na verhoor kon zij weer vertrekken. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.