Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 februari 2006

Carnaval is druk maar gezellig

TILBURG Het Carnaval in Kruikenstad verloopt redelijk rustig. Naast wat kleine incidenten, zie elders in dit persbericht, verloopt het Carnaval in kruikenstad gezellig en rustig. Ook in Oisterwijk en Goirle wordt op een gezellige manier Carnaval gevierd. In Goirle krijgt de Carnaval dit jaar een extra dimensie door Olympisch medaillewinnaar Irene Wüst. Aan de Spoorbaan in Goirle, waar de Olympisch kampioene woont, werd gisteravond laat nog een feestje gevierd in verband met haar thuiskomst. Vanmiddag is er een rondrit door haar woonplaats en de huldiging in het gemeentehuis. Bij controle bleek het Carnaval in Hilvarenbeek en Moergestel ook zonder problemen gevierd te worden.

BERKEL ENSCHOT Vanmorgen rond halfvijf is het korte tijd even onrustig geweest rond de Druiventros waar jongeren uit Berkel-Enschot en Udenhout zich wat uitdagend en agressief gedroegen. De politie zat er kort op en rustig optreden van de dienders voorkwam dat het gedrag van de jongeren escaleerde. Rond vijf uur was alles weer rustig.

Beledigen agenten kost Tilburg 240 euro

TILBURG Een 55-jarige Tilburger kreeg gistermiddag een boete van 240 euro mee naar huis. Die boete liep hij op omdat hij gistermiddag rond de klok van twee uur op de Heuvelring in Tilburg agenten voor mafkezen uitmaakte. Dat gebeurde toen de agenten de man aanspraken op het feit dat hij een pak drinkyoghurt op straat gooide.

TILBURG Vannacht om tien voor vier hebben agenten aan de Paleisring een 41-jarige Tilburger aangehouden terzake belediging en baldadigheid. De man vond het nodig om surveillerende agenten uit te maken voor tering- en kankerlijders en hij gooide met fietsen naar cafébezoekers.

8 bekeuringen bij snelheidscontrole

HILVARENBEEK Op de Goirlesedijk in Hilvarenbeek heeft de politie gistermiddag een snelheidscontrole gehouden. Er gingen 8 hardrijders op de bon. Een weggebruiker maakte het wel heel erg bont en kwam met 120 kilometer per uur langs de radarpost vliegen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Winkeldieven

TILBURG Een 14-jarige jongen uit Tilburg is gistermiddag rond de klok van twee uur betrapt bij de diefstal van een pakje sigaretten. De diefstal werd gepleegd in een supermarkt aan het Bernardusplein.

TILBURG In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag even na vier uur een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat die betrapt was bij winkeldiefstal. De man had bananen gestolen en had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Met een dagvaarding is de man na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld.

TILBURG Rond kwart voor vier gistermiddag is in een winkel aan het Bernardusplein in Tilburg een 65-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van goederen ter waarde van bijna negen euro. De man werd, na het politieonderzoek, met een geldboete weer in vrijheid gesteld.

TILBURG In een supermarkt aan het Bernardusplein in Tilburg hebben agenten vanmorgen om kwart over negen een 40-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van twee pakjes sigaretten.

Jongen van portemonnee beroofd

TILBURG Een 14-jarige jongen uit Moergestel heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de beroving van zijn portemonnee. Hierin zaten onder andere 20 euro en enkele pasjes. De beroving werd gistermiddag tussen kwart over drie en halfvier gepleegd in de Heuvelstraat in Tilburg. De Moergestelse jongen liep vanaf de Heuvel in de richting van de Oude Markt toen hij door drie nog onbekende jongens werd belaagd, die de portemonnee van het slachtoffer opeisten. Na hun daad vluchtten de daders weg.

Oisterwijker aangehouden voor huiselijk geweld

OISTERWIJK Gisteravond rond de klok van halfzeven hebben agenten aan de Jan Brunnekreefstraat in Oisterwijk, een 38-jarige man uit Oisterwijk aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 25 jaar oude broer. In het belang van het onderzoek is de Oisterwijkse man in verzekering gesteld.

TILBURG Vanmorgen om kwart over negen hebben agenten aan het Kamgarenplein in Tilburg een 59-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Gisteravond mishandelde hij zijn 39-jarige echtgenote. De man, die onder invloed van drank was thuis gekomen na een middag en avondje carnaval vieren, sloeg en schopte zijn vrouw nadat zij ruzie kregen over het eten. In het belang van het onderzoek is de Tilburger in verzekering gesteld.

Wildplassers geven valse naam op

TILBURG Vannacht tegen de klok van één uur hebben agenten op het Piusplein in Tilburg een 62-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij het wildplassen en gaf aan de agenten een valse naam op.

TILBURG Vannacht omstreeks kwart over vijf hebben agenten aan de Piusstraat in Tilburg een 17-jarige wildplasser uit Tilburg aangehouden. De jongen gaf een valse naam op en kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Met drie bekeuringen op zak is jongen na het politieonderzoek weer huiswaarts gegaan.

Politie houdt twee mannen aan voor openlijke geweldpleging

TILBURG Vannacht, even na drie uur, hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg twee mannen aangehouden. De mannen, 19 en 21 jaar oud en afkomstig uit Breda en Riel, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij gooiden met stenen naar de portiers van een horecazaak aan de Heuvelring, nadat zij door portiers van deze zaak buiten waren gezet in verband met problemen die de mannen op de dansvloer hadden veroorzaakt. Als de politie een nader onderzoek instelt, blijkt ook, dat de mannen de portiers beledigd en bedreigd hebben.

Tilburger aangehouden na mishandeling

TILBURG Vannacht om tien voor halfvier hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg een 18-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij een café aan het Piusplein had een 20-jarige Tilburger een bierglas in het gezicht geduwd gekregen. Twee portiers van een horeca gelegenheid wisten de agenten de man aan te wijzen die bij deze mishandeling betrokken was.

Agenten halen dronken bromfietser van de weg

TILBURG Vannacht om tien over halfvier hebben agenten van het biketeam aan de Paleisring in Tilburg een 22-jarige Tilburger aangehouden. De agenten controleerden de man omdat hij zonder licht op zijn brommer reed. Bij de staandehouding constateren de agenten dat de man onder invloed van alcohol is. In het politiebureau blaast de Tilburger bijna 2.00 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd en maakt de politie proces-verbaal op.

Inbrekers gaan met sigaretten aan de haal

TILBURG Vannacht tussen vier uur en halfvijf is er aan het Buurmalsenplein ingebroken in een supermarkt. De inbrekers zijn de winkel binnengekomen door een ruit van de winkel in te gooien. In de winkel heeft men achter de servicebalie de sigarettenkasten opengebroken en de rookwaar meegenomen. De schade en de waarde van de gestolen goederen zijn aanzienlijk.

Ramkraak bij opticien in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Vannacht om kwart voor vier is er bij een opticien aan de Diessenseweg in Hilvarenbeek een ramkraak gepleegd. De inbrekers hebben eerst geprobeerd om de glazen toegangsdeur van de winkel te vernielen en toen dit niet lukte werd de winkelruit ingegooid. Ze zijn met een groot aantal brillen en zonnebrillen aan de haal gegaan. De waarde van de gestolen brillen is niet bekend. De politie heeft vannacht een uitgebreide aangifte opgenomen van de 24-jarige opticien en stelt een nader onderzoek. De inbrekers verplaatsten zich op een scooter.

Goirlenaar met XTC tabletten aangehouden

TILBURG Vannacht om tien over één hebben agenten op aanwijzing van beveiligingspersoneel van een horecazaak op de heuvelring een 18-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij bleek bij fouillering twee gripzakjes met ongeveer 20 XTC tabletten bij zich te hebben, waarop de politie werd gewaarschuwd. De drugs zijn in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman