1e persbericht van dinsdag 28 februari 2006

Eindhoven, 28-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert vernieler van ruit

De politie heeft dinsdagochtend rond 1.00 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Kruisstraat. Een getuige had gezien dat een man met een fietsslot een ruit had vernield van een winkel aan de Kruisstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man fietsen die aan het signalement van de dader voldeed. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vrouw zonder rijbewijs door politie aangehouden

Op de Boschdijk heeft de politie dinsdagochtend een 23-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen haar daar rond 2.00 uur in een auto rijden. Toen ze de vrouw controleerden, bleek ze onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies een promillage van bijna 0,80. Bovendien bleek de vrouw geen rijbewijs te hebben. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor zinloos geweld

Op het Stratumseind is dinsdag rond 2.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden.

De man had zonder enige aanleiding een vrouw en een man geslagen. Een 19-jarige Eindhovense vrouw werd in haar gezicht geslagen en een 20-jarige Eindhovenaar werd door hem met een bierglas op het hoofd geslagen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt dronken automobiliste aan

Een vrouw van 51 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 0.45 uur door de politie aangehouden. Toen agenten de automobiliste op de Van Galenstraat controleerden, bleek ze teveel gedronken te hebben. Haar alcoholpromillage bedroeg ruim 1,40, waarop haar rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Deurne: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft maandagavond op de Hogeweg een 29-jarige man uit Best aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem daar rond 22.30 uur in een auto rijden. Bij een controle bleek de man teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage was bijna 1,95. Ook had de man geen geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak in woning

Maandag tussen 16.45 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Akert. Een ruit van de achterdeur werd ingegooid. Uit de woning zijn 2 GSM toestellen en een onbekend geldbedrag weggenomen.

Son: Politie pakt vier verdachten van vernielen autos op

De politie heeft maandagavond rond 23.45 uur op de Dommelstraat vier jongens aangehouden. Ze zouden kort daarvoor van enkele autos in de Dommelstraat en directe omgeving de buitenspiegels hebben vernield. De jongens werden op heterdaad betrapt door de eigenaresse van twee van de wagens, die de politie waarschuwde. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de jongens al door enkele andere getuigen aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de politie. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Hoogeloon, een 16-jarige jongen uit Son, een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode en een 15-jarige jongen uit Eersel. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.