Nederlandse Vereniging van Journalisten

Aan de leden van de REDACTIECOMMISSIES Dagbladen Informatie-bijeenkomsten loongebouw dagblad
(28 februari 2006)

Beste collegae,

Het nieuwe loongebouw voor dagbladjournalisten zal in de komende maanden geïmplementeerd worden op de redacties. Op alle redacties zullen informatiebijeenkomsten plaatsvinden in de maanden april en mei. Nader bericht hierover aan alle leden volgt later. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten zal er speciaal voor de redactiecommissies een bijeenkomst worden georganiseerd eind maart.

Voor u als redactiecommissie is immers een bijzondere rol vastgesteld in het nieuwe loongebouw. Zowel bij de invoering van het loongebouw als ook daarna. We vinden het belangrijk dat alle betrokken partijen: redactiecommissies, hoofdredactie en P&0-functionarissen over dezelfde informatie beschikken. Daarom nodigen we deze drie gezamenlijk uit voor een algemene voorlichtingsbijeenkomst. Gelet op het grote aantal mensen dat wij hierdoor verwachten, hebben we besloten om per regio een bijeenkomst te organiseren. (20 maart Amsterdam; 21 maart Rotterdam; 27 maart Apeldoorn; 28 maart Eindhoven; 30 maart Groningen)

Omdat we willen dat de redactiecommissies goed ingevoerd worden in de technische details van het nieuwe loongebouw organiseren we aansluitend aan de gezamenlijke bijeenkomst die dag een vervolg voor de redactiecommissies alleen. Er zal dan nader ingaan worden op de rol van de redactiecommissies bij de implementatie van het loongebouw in dit traject en in de periode daarna.

We adviseren u om uw commissie op volle sterkte te brengen, daar waar dit nog niet het geval is, eventueel aangevuld met collegae journalisten die affiniteit hebben met deze materie. We raden aan om voorafgaande aan de bijeenkomsten zoveel mogelijk vragen vanuit de redacties te verzamelen.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de sectie Dagblad NVJ
Bianca Rootsaert

Schema regiobijeenkomsten:

Maandag 20 maart: Amsterdam
Het Parool, Het Financieele Dagblad, De Volkskrant, Trouw, De Telegraaf, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi en Eemlander, Spits, Metro.

Dinsdag 21 maart: Rotterdam
NRC, AD, AD Rotterdams Dagblad, AD Haagsche Courant, AD Utrechts Nieuwsblad, AD Rivierenland, AD De Dordtenaar, AD Amersfoortse Courant, AD Groene Hart, BN/De Stem, PZC, De Staatscourant, Cobouw, GPD

Maandag 27 maart: Apeldoorn
Twentsche Courant/Tubantia, De Stentor, De Gelderlander, Nederlands Dagblad, Reformatorisch Dagblad, Barneveldse Krant

Dinsdag 28 maart: Eindhoven
Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Dagblad De Limburger, Limburgs Dagblad

Donderdag 30 maart: Groningen
Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad