Digitale Gemeente Houten

VVD blijft tegen windmolenplannen Houten

dinsdag 28 februari 2006 - Bron: VVD Houten

Zaterdag 25 februari jl. bouwde de VVD-Houten op het Plein in het Oude Dorp de eerste windmolen van Houten. De molen is een verwijzing naar het debat over windmolens dat de afgelopen raadsperiode is gevoerd. VVD-Houten koos er toen heel nadrukkelijk voor om de plannen voor windmolens in Houten niet te steunen. Niet omdat men tegen windmolens in het algemeen is, maar omdat maatschappelijk geld (lees subsidies) ingezet moet worden op plekken waar het hoogste rendement gehaald kan worden. Volgens de VVD-Houten is dat niet binnen de grenzen van de gemeente Houten. Om te onderstrepen dat de VVD-Houten niets tegen molens in het algemeen heeft, had ze daarom afgelopen zaterdag de eerste molen van Houten op het Plein gezet. De molen, in de vorm van een springkussen, werd vooral door de jeugd zeer goed bezocht. Een beter bewijs dat molens ook leuk kunnen zijn, is er volgens de VVD Houten niet.

Komende zaterdag zal de VVD-Houten opnieuw van zich laten spreken. Op het Oude Dorp gaat het swingen op de muziek van een spetterend klinkend dweilorkest. Het Rond zal de plaats zijn waar de politiek de Kop van Jut is. Daar mag het publiek de eigen Kop van Jut kiezen en vervolgens een poging doen om een belletje te laten rinkelen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).