Digitale Gemeente Houten

Houtense politici zien sport als cement van de samenleving

dinsdag 28 februari 2006 - Bron: Platform Sport Houten/Will Mossink

Als het aan de houtense politici ligt, dan gaat de sport in Houten in het komende collegeprogramma een prominente plaats innemen. Platform Sport Houten kan terugkijken op een geslaagd Houtens Sportdebat.

Tijdens het Houtens Sportdebat op woensdag 22 februari jl. lichtten alle verkiesbare houtense politieke partijen ten overstaan van veel sportbestuurders hun visie op sport in de houtense samenleving toe. Landelijk politici gingen hen al voor en noemden sport het cement van de samenleving. In de sportnota van het kabinet Tijd voor sport wordt dit genoemd Meedoen door sport. De houtense politici bleven niet achter en geven sport een belangrijke functie als cement van de samenleving, maar ook voor de gezondheid en vrijetijdsinvulling. Houtense sportvrijwilligers wil men graag zien als metselaars.

Meetbare doelstellingen
Elke politieke partij sprak uit graag met de houtense sportverenigingen te willen samenwerken om de komende tijd de belangrijkste voorzieningen voor de sport op orde te brengen. De politici stelden daarbij vast, dat de tarieven die de sportverenigingen betalen voor de houtense zalen en velden te hoog zijn in verhouding tot de omliggende gemeenten. Zij zullen deze fors gaan verlagen om daarmee ook de contributies betaalbaar te houden. Sport moet men in de eigen gemeente kunnen uitoefenen. De politici gaan ook zorgen dat de voorzieningen voor de sport na de huizenbouw weer in een goede verhouding komen te staan tot het gegroeide Houten: Aan het einde van deze collegeperiode moeten er bij de sportverenigingen in Houten geen wachtlijsten meer zijn. Voor de ene politicus moet dat gelden voor de sporten van de 12 grootste landelijke sportbonden, voor een andere politicus zijn er over 4 a 5 jaar voor alle huidige sporten die Houten kent geen wachtlijsten meer.

Platform Sport Houten, vorig jaar opgericht als gespreksplatform voor alle sportbesturen binnen de gemeente, wilde met dit debat het gesprek tussen politici en sportbesturen op gang brengen. Door deelname van alle politieke partijen is deze opzet geslaagd. Het gesprek wordt de komende jaren zeker verder voortgezet. De verenigingen gaan nu eerst kijken hoe de veelbelovende uitspraken straks in het collegeprogramma terecht komen. Want, om de sport een warm hart toe te kunnen dragen, moeten wel meer middelen worden vrijgemaakt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).