Politie Zuid-Holland-Zuid

28/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-02-2006 o Persberichten District II

SPORTKLEDING GESTOLEN
GORINCHEM Bij een voetbalclub aan de Bataafsekade is tussen zaterdag 25 februari 11.30 uur en maandag 27 februari 09.40 uur ingebroken. De ruit van een wasseretteruimte werd ingeslagen waarna sportkleding werd gestolen. Er werden zon 138 stuks sportkleding gestolen bestaande uit trainingsbroeken, trainingsjacks, voetbalbroeken en voetbalshirts. De sportclub heeft aangifte gedaan.

DIEFSTAL MISLUKT
GORINCHEM De politie heeft op maandagmiddag 27 februari een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in de Gasthuisstraat. De man werd gesnapt door de eigenaar van een parfumeriewinkel. Hij probeerden met een geprepareerde tas parfum te stelen. Dit werd gezien door personeel die de man aanhield. De politie werd gebeld die de 28-jarige meenam. De man is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding. De geprepareerde tas is in beslag genomen.

OVERVAL IN OPSPORING VERZOCHT
GORINCHEM - Dinsdagavond 28 februari wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval op een hotel aan de Franklinweg in Gorinchem. Zondagavond 15 januari jl. omstreeks 22.30 uur kwamen twee gemaskerde mannen het hotel binnen en bedreigden de medewerkers met een wapen. De overvallers gingen ervandoor met een onbekend geldbedrag.

Signalement:
Het signalement van de twee overvallers;

Persoon 1:

* Blanke man

* +/- 1.90 m

* donkerblauwe jas

* donkere spijkerbroek

* zwarte schoenen

* blond kort haar

* sprak goed accentloos Nederlands

Persoon 2:

* blanke man

* +/- 1.95 m

* fors postuur

* zwarte jas

* blauw met rood petje op

* donkerblond haar/peper- en zoutkleurig

Getuigen gezocht
Getuigen en/of mensen die meer weten van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) of via het gratis telefoonnummer dat genoemd wordt in de televisie-uitzending.