Politie Zuid-Holland-Zuid

28/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-02-2006 o Persberichten District I

MISHANDELD
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 27 februari een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden in de Kapitein Luidingaflat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin, een 18-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Zij werd op maandagmorgen geslagen in haar woning en in de flat door de verdachte. Ook zou hij haar hebben belemmerd weg te gaan door haar te mishandelen en haar telefoon af te pakken. De man werd aangehouden. Hij gaf daarbij een valse naam op. De man is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN VERNIELING EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 27 februari een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Galileilaan. De jongeman werd in het nabijgelegen winkelcentrum aangesproken door een beveiligingsbeambte (41). De 21-jarige stond wild te plassen. Dit wordt in het winkelcentrum als vernieling gezien. De beveilingsbeambte wilde de man aanhouden en de politie bellen. Op dat moment viel een oude vrouw in het winkelcentrum. De beveiliger hielp haar. In de tussentijd had de 21-jarige verdachte drie fietsen vernield voor een winkel. Buiten het winkelcentrum wilde de beveiligingsbeambte de verdachte opnieuw aanhouden maar die was het daar niet mee eens en bedreigde de man met de dood. Vervolgens ging de 21-jarig ervandoor. De beveiligingsbeambte wist hem in de kraag te vatten. De politie kwam snel ter plaatse en sloot de verdachte in. De beveiliger heeft aangifte gedaan.

VERDACHT VAN AUTO-INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 27 februari op dinsdag 28 februari een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Cornelis de Wittplaats. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak in de Koningin Wilhelminastraat. Een alerte getuige zag een manspersoon een ruit van een auto inslaan. De getuige belde de politie en gaf een duidelijk signalement door. Agenten ging er direct op af en hielde de 28-jarige man aan. Hij voldeed aan het signalement en had inbrekerswerktuig op zak. De politie ging bij de eigenaar van de auto aan de bel en hij heeft aangifte gedaan van inbraak in de auto. Het bleek dat de verdachte gepoogd had de autoradio te stelen. Dit was niet gelukt. De verdachte werd ingesloten.

BOVEN OP DE VANGRAIL BELAND
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Sliedrecht is maandagmorgen 27 februari met zijn auto op de vangrail beland. De man reed op de N3. Hij wilde de afrit richting de provinciale weg nemen. De man remde maar verloor de controle over zijn voertuig in de bocht op de afrit. Hierdoor gleed hij door boven op de vangrail. De man raakte niet gewond. De auto is van de vangrail getakeld.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 27 februari drie jongens van 20 en 21 jaar (2) uit Zwijndrecht aangehouden op het Stationsplein in Dordrecht. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zouden in de trein een 15-jarige jongen uit Den Haag hebben mishandeld na een ruzie. Hij zou vastgehouden en geschopt en geslagen zijn. De drie verdachten werden op station Dordrecht aangehouden. Later is de 15-jarige uit Den Haag ook aangehouden. Hij wordt verdacht van het uitdelen van een kopstoot. De Spoorwegpolitie onderzoekt de zaak.

BOTSING
DORDRECHT Een 41-jarige vrouw uit Dordrecht is op maandagmiddag 27 februari tijdens haar motorrijles op een geparkeerd voertuig gebotst. De vrouw reed op de motorfiets op de Sikkelstraat en was voornemens de Ploegstraat op te draaien. In de bocht schrok de bestuurster ergens van en gaf vervolgens gas. Ze verloor de controle over de motorfiets en reed tegen de voorzijde van een personenauto in de Ploegstraat. De vrouw raakte gewond. Ze werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Ze moet worden geopereerd. Het was haar tweede rijles. Zowel de motorfiets als de geparkeerde auto raakten beschadigd.