40 procent groei voor Mindjet in 2005< br/>
Wereldwijd ruim 750.000 zakelijke gebruikers van MindManager Pro 6

Larkspur, Californië, 28 februari 2006 - Mindjet, leverancier van software voor het visualiseren, beheren en delen van informatie, maakt zijn financiële resultaten voor 2005 bekend. De omzet in het afgelopen jaar was bijna 30 miljoen dollar: een groei van 40 procent ten opzichte van de omzet in 2004. Daarnaast groeide het aantal medewerkers met meer dan driekwart tot 160. Wereldwijd telt Mindjet 750.000 zakelijke gebruikers. Het afgelopen jaar sloot Mindjet in Nederland onder andere nieuwe contracten met SURFdiensten, Politie Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken, Athlon Car Company en de Europese Commissie.

"De technologie van Mindjet stelt organisaties in staat om effectiever informatie te verzamelen, te organiseren en te delen", zegt Robert Gordon, CEO van Mindjet. "De mogelijkheid om met MindManager Pro 6 ideeën en informatie direct om te zetten in acties, zorgt tot nu toe ieder jaar voor omzetgroei. Dit jaar kwam de groei uit op 40 procent, en dat in een gebied waar de technologische adoptie over het algemeen laag is. Op dit moment kent slechts een klein deel van de markt onze oplossingen. We zien voor 2006 dan ook veel mogelijkheden."

Investeringen
In mei sloot Mindjet een tweede investeringsronde succesvol af. Twee gerenommeerde internationale beleggers, Investor Growth Capital (IGC) en 3i investeerden samen 15 miljoen dollar in de snel groeiende organisatie. Hierdoor kan Mindjet zijn positie als marktleider versterken en de wereldwijde groeiplannen realiseren. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor verder onderzoek en ontwikkeling van de software MindManager.

Nieuwe productsuite
In 2005 introduceerde Mindjet de nieuwste versie van zijn productsuite, Mindjet MindManager Pro 6. Deze software visualiseert zakelijke informatie, waaronder notulen van een vergadering, de ontwikkeling van verkoopcampagnes en concepten van businessplannen, door middel van een boomstructuur. Door de integratie met Microsoft Office is het mogelijk extra informatie toe te voegen aan Microsoft Excel en Visio. Hierdoor worden meetings effectiever, planningen concreter en stijgt de productiviteit van projectteams. Daarnaast werden het afgelopen jaar Mindjet MindManager Viewer 6 en MindManager Accelerator for Salesforce.com geïntroduceerd. Meer informatie over de oplossingen kunt u vinden op www.mindjet.com.

Over Mindjet
Mindjet Corporation is leverancier van software voor het visualiseren, beheren van informatie. De visuele mapping tools van productsuite Mindjet MindManager bevorderen het samen werken, denken en plannen. Hierdoor wordt de productiviteit van organisaties verhoogd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië en is actief over de gehele wereld. MindManager telt wereldwijd 750.000 zakelijke gebruikers waaronder BMW, Cisco, KPMG, Syntegra, Unilever, Bosch, Akzo Nobel, Volkswagen en ABN Amro.