Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden is snelst met stadsvernieuwing

De Leeuwarder stedelijke vernieuwingswijk Achter de Hoven/Vegelin is landelijk de eerste van de 56 prioriteitswijken waar de vernieuwingsingrepen zijn afgerond. Een resultaat om trots op te zijn, vindt wethouder Roel Sluiter (Volkshuisvesting).

Het KEI Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing organiseert in samenwerking met de gemeente Leeuwarden een Kei-on-the-Road bijeenkomst in de wijk Achter de Hoven/Vegelin op donderdag 2 maart van 12.00 tot 16.00 uur. Het doel van deze bijeenkomst is dat de deelnemers van vernieuwingsprojecten in het land zich een beeld kunnen vormen van het proces en de resultaten in Achter de Hoven / Vegelin.

Een van de onderdelen van de KEI-on-the-road is de stadssafari. Deelnemers kunnen op basis van eigen interesse, achtergrond of vragen een route lopen door de wijk, waarbij ze verschillende inhoudelijk betrokkenen (de wijkagent, de opbouwwerker, de gemeentelijk projectleider of een corporatiemedewerker) kunnen spreken. Voorafgaand aan de safari krijgen de deelnemers een kaart van de wijk waarop is aangegeven waar de gesprekspartners en de locaties zijn te vinden.

Aansluitend aan de Stadssafari geven Rein Geurtsen (ontwerper), Tracy Metz (redacteur NRC, publicist) en Herman Vuijsje (socioloog, publicist) een live-recensie over de resultaten van de vernieuwing van Achter de Hoven/Vegelin. Wethouder Roel Sluiter en directeur Woonbedrijf CHF Hilde van Ree reageren op de recensies.


----------

Uitnodiging voor de pers:
Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij KEI-on-the-road in de wijk Achter de Hoven/Vegelin in Leeuwarden. U wordt om 12.45 uur verwacht in de nieuwbouw modelwoning, aan het Schwartsenbergpad 1 te Leeuwarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Michiel de Boer, 058 - 233 8418,
Anita Ykema, 058 - 233 8041,
of met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 - 233 4002.

Of kijk op www.kei-centrum.nl