Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber benoemt Annette Gremmen tot General Counsel

Uitbreiding organisatie in volle gang - Aantal medewerkers groeit met 35% in zes maanden tijd

Amsterdam, 28 februari 2006 - Eurofiber, gespecialiseerd aanbieder van onbelichte glasvezelverbindingen (managed dark fiber) in de Benelux, heeft per 1 februari 2006 Annette Gremmen aangesteld als General Counsel. Ze is verantwoordelijk voor juridische zaken en HR en maakt in die functie deel uit van het managementteam van Eurofiber. Daarnaast is ze benoemd tot secretaris van de raad van commissarissen.

Als General Counsel geeft Gremmen leiding aan de juridische en HR-afdeling van Eurofiber en adviseert ze de directie en de raad van commissarissen op beide vakgebieden. Ze is verantwoordelijk voor het uitstippelen van het HR-beleid en voor de ontwikkeling van Eurofiber als bedrijf. Dit laatste samen met CFO Mark Ramakers. Als secretaris van de raad van commissarissen houdt ze zich onder meer bezig met corporate governance. Ook vertegenwoordigt ze Eurofiber bij PR- en lobbyaangelegenheden over nationale of internationale ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

"Eurofiber is een jong bedrijf dat opereert in een dynamische omgeving en grote toekomstmogelijkheden heeft. Het is een unieke kans om een bijdrage te kunnen leveren aan de realisatie hiervan. Alle bouwstenen zijn daarvoor aanwezig", aldus Gremmen. "Ik ga me vooral richten op het structureren van processen, het ontwikkelen van beleid en verdere professionalisering op het gebied van HR, juridische zaken en Public Affairs. Ook het versterken van de relaties met stakeholders en aandeelhouders is een belangrijk onderdeel van mijn werk."

Gremmen is afkomstig van het internationale advocatenkantoor Allen & Overy, waar ze zich specialiseerde in het ondernemings- en arbeidsrecht. Ze werkte ook bij de vestigingen van Allen & Overy in Italië en Londen. Naast een bachelor in Business Administration aan Nyenrode Business Universiteit behaalde ze een universitaire graad aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Onlangs studeerde ze cum laude af van Grotius, een postacademische rechtenopleiding.

Eurofiber is momenteel volop aan het uitbreiden. In de afgelopen zes maanden groeide het aantal medewerkers met maar liefst 35%. Ook de groei van de glasvezelinfrastructuur van Eurofiber gaat onverminderd door.

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerd aanbieder van managed dark fiber-verbindingen in de Benelux, waar het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk beheert. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Het huidige netwerk heeft een omvang van ruim 4.000 kilometer in de Benelux en verbindt 96 grote gemeenten en 11 stadsnetwerken. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vier mobiele operators in Nederland, en staat in voor snelle verbindingen, ondersteuning en klantenzorg voor een toenemend aantal bedrijven en non-profitorganisaties, die het voordeel inzien van het configureren en besturen van hun eigen netwerk. Voor meer informatie: www.eurofiber.com