Gemeente Hardenberg

Februari 2006 - Twaalf Hardenbergse ambtenaren lopen sponsortocht

Twaalf Hardenbergse ambtenaren lopen sponsortocht

Geld inzamelen voor kinderen

Dinsdag 28 februari 2006

Een groep van twaalf medewerkers van de gemeente Hardenberg start morgenmiddag, woensdag 1 maart, een sponsortocht voor twee goede doelen. Al hardlopend wordt binnen 22 uur een afstand van 220 kilometer afgelegd. De tocht loopt vanaf het gemeentehuis in Hardenberg tot de stad Vlaardingen (bij Rotterdam), waar half maart het NK Veldloop voor gemeenteambtenaren wordt gehouden.

De ambtenaren willen met deze actie geld inzamelen voor kinderen. In de eerste plaats komt een bedrag ten goede aan de Stichting Rusland Kinderhulp. Deze organisatie ondersteunt kinderen, die wonen in of nabij door de kerncentrale van Tsjernobyl besmette gebieden in Wit Rusland. Het Hardenbergse geld komt beschikbaar voor de renovatie van een schoolkeuken in Obol.

Kika

In de tweede plaats wordt een bedrag overgemaakt aan de Stichting Kika. Dit is een organisatie, die onderzoek naar kinderkanker ondersteunt, zodat er medische vondsten worden gedaan, waardoor kinderen sneller en vriendelijker hun ziekte kunnen overwinnen.

Inzameling

Het geld voor deze sponsoractie is ingezameld onder de collegas van de gemeente Hardenberg. Ook de gemeenten, waar de sponsorloop doorheen trekt, zijn aangeschreven om de actie te ondersteunen.

Ondersteuning

De estafette volbrengen vraagt van de Hardenbergse ambtenaren een sterke conditie, doorzettingsvermogen en een flinke dosis kracht. Dat zijn eveneens zaken, die de initiatiefnemers van de actie, de (zieke) kinderen in Nederland en Rusland toewensen. De medewerkers van de gemeente Hardenberg willen het werk van beide stichtingen graag ondersteunen.