Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, februari 2006

Omniversum bereikt een belangrijke mijlpaal: de film Dolphins heeft 333.333 bezoekers en is daarmee de best bezochte documentaire in Nederland ooit.

De IMAX-film Dolphins die alleen in Omniversum te zien is, zal binnenkort zijn 333.333-ste bezoeker ontvangen. Nog nooit eerder heeft een documentaire in Nederland zoveel bezoekers gehad. De film Dolphins werd in 2001 genomineerd voor een Academy Award (Oscar) in de categorie Beste Korte Documentaire. De regie is in handen van Greg MacGillivray en de muziek is van Sting.

Samenwerking Stichting SAM
Om deze historische mijlpaal te vieren, heeft Omniversum besloten om twee voorstellingen voor Stichting SAM te organiseren. Stichting SAM was ook betrokken bij de première in 2000 en bij de huldiging van de 150.000-ste bezoeker in 2001. Stichting SAM is een ideële organisatie welke zich ten doel stelt een professionele therapie te bieden aan kinderen met Syndroom van Down en kinderen met autistische stoornissen. De therapie wordt uitgevoerd door middel van interactie met dolfijnen in therapiecentra in het Dolfinarium in Harderwijk en het Seaquarium op Curaçao. Kinderen die dolfijntherapie hebben ondergaan en de kinderen die nog op de wachtlijst staan, worden op zondag 12 en zondag 19 maart uitgenodigd om met hun ouders gratis de film te komen kijken. Ergens in die periode wordt de 333.333-ste bezoeker verwacht.

Tevens nodigt Omniversum alle donateurs en sponsors, waaronder de Johan Cruyff Foundation, uit om de voorstelling Dolphins met de aantrekkelijke en toepasselijke korting van 33,3333% op eigen gelegenheid te komen bezoeken.

Stichting SAM is opgericht door Richard Griffioen. Samen met zijn partner Angéla zijn zij de ouders van Sam, die het syndroom van Down heeft. Richard was bekend met dolfijntherapie en door zijn inzet is de therapie die voorheen alleen in Florida werd uitgevoerd, ook naar Nederland gehaald. Jaarlijks ondergaan kinderen in het Dolfinarium Hardewijk nu dolfijntherapie.

Omniversum draagt Stichting SAM inmiddels al jaren een warm hart toe en hoopt dat de film Dolphins de kinderen een nazorg kan bieden.



Ingezonden persbericht