Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

28 februari 2006

Epe - Tweetal pikt carnavalsbord

Een politieman betrapte maandagmiddag (27/2) twee jongens van 12 en 13 jaar uit Epe bij het wegnemen van een carnavalsbord op de Heerderweg. Het bord, met de tekst "Pompersdarp", zat bevestigd aan het bord dat de bebouwde kom aangeeft. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau en worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Ermelo - Winkeldief betrapt

Een 18-jarige jonge vrouw uit Ermelo werd op maandagmiddag (27-02) betrapt op het stelen van snoep en een fles wijn uit een winkel aan de Burg.Langmanstraat. Ze zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Harderwijk - Inbraak zeecontainer

Aan het Oosteinde werd in het weekend (24/27-02) op een bouwterrein een zeecontainer opengebroken. Het toegangsslot werd door de daders opengeslepen. Ontvreemd werd een grote hoeveelheid elektroapparatuur (nadere specificatie nog onbekend). Het is onbekend hoe de daders zich de toegang tot het afgesloten terrein hebben verschaft.

Harderwijk - Politie gebruikt pepperspray bij verzet winkeldief

De politie heeft op maandagmiddag (27-02) een 37-jarige man uit Almelo aangehouden voor winkeldiefstal bij een drogist aan de Donkerstraat. De diefstal werd door twee mannen gepleegd. Nadat ze de winkel hadden verlaten kon één man worden aangehouden. Aangezien hij zich daarbij hevig verzette werd er door de politie gebruik gemaakt van pepperspray. De mededader, waarvan de identiteit inmiddels bij de politie bekend is, zal zsm worden aangehouden.

Elburg - 73 bestuurders te snel

De politie heeft op maandag (27-02) bij snelheidscontroles aan 73 bestuurders een boete uitgereikt. In de ochtenduren werden er 2153 passanten gecontroleerd op de Eperweg in 't Harde waarvan er 63 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur waar 50 km is toegestaan. Op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk werden in de middaguren 414 passanten gecontroleerd waarvan er 10 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur waar 80 km is toegestaan.

Tevens kreeg een 19-jarige automobilist uit 't Harde op maandagavond (27-02) op de Zuiderzeestraatweg Oost een boete voor het niet dragen van de gordel. De jongeman is een BB-er (Beginnende Bestuurder).

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --