Ingezonden persbericht


28 februari 2006

P E R S B E R I C H T

Univé lanceert vernieuwde bromfietsverzekering

Voordeligste WA bromfietsverzekering in de markt

Assen - Anticiperend op de verplichte kentekenregistratie, introduceert Univé Verzekeringen op 1 maart 2006 haar vernieuwde bromfietsverzekering. Belangrijkste wijzigingen zijn de invoering van een bonus/malus ladder met no-claim opbouw en de mogelijkheid om schadevrije jaren mee te nemen naar de overige motorrijtuigenverzekeringen en vice versa. Ook geldt voor de WA-verzekering een premiedifferentiatie op basis van het type voertuig, leeftijd en woonregio van de bestuurder. Bij de bromfiets- en snorfietsverzekering is een gratis ongevallen opzittendenverzekering inbegrepen. Hiermee zet Univé de voordeligste WA bromfietsverzekering in de markt.

Aanleiding voor de productinnovatie is de wettelijk verplichte invoering van het kenteken voor de bromfiets, scooter, snorfiets, fiets met hulpmotor, solex en oldtimer. Vanaf 1 januari 2007 moeten de bezitters van deze voertuigen het verzekeringsplaatje hebben vervangen door een kenteken. Door de kentekenregistratie is de aansprakelijkheid bij schade beter vast te stellen, kunnen diefstallen en snelheidsovertredingen efficiënter worden aangepakt en is de verzekeringsplicht beter te handhaven. Verwacht wordt dat de pakkans voor overtredingen groter wordt omdat de kentekenplaat rechtstreeks toegang geeft tot de persoonsgegevens.

Extra no-claimkorting voor huidige en nieuwe verzekerden Verzekerden zonder schadevrije jaren starten bij het afsluiten van de vernieuwde Univé bromfietsverzekering met 50% no-claimkorting. In vijf jaar tijd kan bij schadevrij rijden tot 75% no-claimkorting worden opgebouwd. Huidige verzekerden ontvangen een extra trede (5% no-claimkorting) wanneer zij overgaan op de verzekering voor de gekentekende bromfiets. Nieuwe klanten kunnen profiteren van een tijdelijke actiekorting tot en met 31 mei 2006. Wie voor deze datum de vernieuwde verzekering afsluit ontvangt eveneens de extra trede ter waarde van 5% no-claimkorting.

Univé stimuleert verkeersveiligheid bromfietsers
Als verzekeraar zonder winstoogmerk stimuleert Univé preventie en verkeersveiligheid. Bromfietsers en scooters die de 3VO praktijkcursus hebben gevolgd ontvangen daarom 5% extra no-claimkorting bij het afsluiten van de vernieuwde bromfietsverzekering met kentekenregistratie.