Gemeente Soest

Jaarverslag

Datum: 28/02/2006

Cliëntenraad Chronisch zieken en Gehandicapten overhandigt jaarverslag

Wethouder Bert Krijger ontving donderdag 23 februari het jaarverslag van de Cliëntenraad Chronisch zieken en Gehandicapten (CCG). Voorzitter Cees Vroon en Chris Schrijvers, secretaris van de CCG, gaven daarbij tevens aan welke verwachtingen en plannen de CCG voor de toekomst heeft.

Wethouder Krijger neemt het jaarverslag in ontvangst.

Wethouder Krijger heeft het jaarverslag van de CCG met belangstelling ontvangen.

Het past bij de uitgangspunten van de gemeentelijke Nota Gehandicaptenbeleid, die met name gericht is op communicatie en het wederzijds informeren over ontwikkelingen. De CCG is van mening dat de gemeente Soest, in vergelijking tot andere gemeenten, de afgelopen jaren een cliëntvriendelijk beleid heeft gevoerd en vertrouwt erop dat de inspanningen van de gemeente Soest verder uitgebouwd zullen worden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

In de voorbereiding van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is de CCG een belangrijke gesprekspartner van de gemeente Soest. Dit gezien de grote ervaring die de Cliëntenraad heeft met betrekking tot de Wet Voorzieningen Gehandicapten en de vertegenwoordiging van cliëntenbelangen. De CCG vindt het belangrijk dat de belangen van cliënten op een nieuwe manier worden vormgegeven.

Vooruitlopend op de invoering van de WMO gaat de Cliëntenraad Chronisch zieken en Gehandicapten zich ook op andere groepen richten. Inmiddels zijn er contacten met de seniorenbonden en de kerken. Om de nieuwe functie en andere rol van de CCG beter tot uitdrukking te laten komen, zal de Cliëntenraad op termijn een andere naam krijgen.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer