Gemeente Lingewaard


Lingewaarders op verkeerde been gezet door commotie OZB

Door uitspraken van minister Zalm in het tv-programma Buitenhof is veel commotie ontstaan over de hoogte van de OZB-tarieven. Ook de gemeente Lingewaard werd beschuldigd dat ze over de schreef zijn gegaan. Later bleek dat Lingewaard de tarieven heeft afgerond volgens de maximumtarieven die het ministerie zelf heeft gepubliceerd. "Er is dus niets mis met onze tarieven'', zo verklaart wethouder financiën Bud Joosten.

De commotie had te maken met de afronding van de OZB-tarieven. Het ging hierbij om afrondingen van de tarieven op eurocenten. De tarieven zijn echter vastgesteld in overeenstemming met de wet. Er is dus absoluut geen juridische reden om de tarieven met een eurocent te verlagen.

De wethouder van financiën is verbolgen over de ministeriele actie. ,,Lingewaard heeft zich bij vaststelling van de ozb-tarieven correct aan de regels gehouden. Sterker nog, onze gemeente heeft één van de laagste tarieven in de regio. Door een onzorgvuldige uitspraak van Zalm zijn onze burgers op het verkeerde been zijn gezet.''

Bericht geplaatst op 28 februari 2006