Gemeente Oostzaan

28 februari 2006

* Hoogste punt nieuw gemeentehuis bereikt
* Commissie Algemene zaken woensdag 1 maart
* Informatieavond herinrichting Kerkbuurt
* Werkzaamheden op De Haal en De Heul

* Aanmelding cliëntenraad sociale zaken


---

Hoogste punt nieuw gemeentehuis bereikt
De bouw van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis van Oostzaan vordert gestaag en ligt op schema. Inmiddels is het hoogste punt bereikt. Op dinsdag 21 februari werd dit gevierd met het hijsen van de vlag door de verantwoordelijk wethouder, de heer T. Smit. Naar verwachting is het eerste gedeelte van het complex (huisvesting gemeente, politiebalie, horeca, zalencentrum, bibliotheek en theaterzaal) eind december 2006 klaar.

De bouw van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis is onderdeel van het Centrumplan. De bedoeling van dit plan is dat er een levendig en goed samenhangend centrum van Oostzaan ontstaat. Het Centrumplan bestaat naast de realisatie van een nieuw multifunctioneel gemeentehuis uit drie andere onderdelen: de ontwikkeling van de locatie van de voormalige Kerkbuurtschool, de inrichting van de openbare ruimte en de herontwikkeling van het huidige gemeentehuis.


---

Commissie Algemene zaken woensdag 1 maart
Woensdag 1 maart komt de raadscommissie Algemene zaken vanaf 19.30 uur bijeen in het gebouw van de griffie, Kerkbuurt 26. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de voorlopige agenda staan de volgende onderwerpen:

* Presentatie CROS

* Mondeling verslag ontwikkelingen wet Gemeenschappelijke regelingen
* Organisatie Ontwikkelingsproces

* Juridische kwaliteitszorg in Oostzaan

* Tussentijdse rapportage over reïntegratie

De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis (voor openingstijden zie boven). U kunt voor aanvang van de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier, mevrouw A. Makenbach.


---

Informatieavond herinrichting Kerkbuurt
Op donderdag 2 maart is er een tweede informatieavond over de herinrichting van de Kerkbuurt tussen de Jacob Corneliszstraat en het Noordeinde. Deze avond wordt gehouden in het Bartel Jacobscentrum (naast de Grote Kerk) en begint om 19.30 uur. Op deze avond zal er ook iemand aanwezig zijn van het verkeerskundig bureau dat de opdracht heeft gekregen een ontwerp te maken voor de herinrichting. De in de Kerkbuurt gevestigde bedrijven, de bewoners en overige belanghebbenden worden uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.


---

Werkzaamheden op De Haal en De Heul
Er is een start gemaakt met de vervanging van de beschoeiing op De Haal. De weg is afgesloten voor het doorgaande verkeer ter hoogte van de huisnummers 127 tot 145 en van 96 tot 98. Doorgang wordt alleen verleend aan de bewoners in het afgesloten gebied. In april wordt gestart ter hoogte van de huisnummers 111a tot 125 en 76 tot 94.
In overleg met de Noorderschool krijgen ouders die hun kinderen van en naar school brengen doorgang. Indien noodzakelijk worden de verkeersmaatregelen aangepast. Is dit niet toereikend dan worden verkeerslichten geplaatst.


---

Aanmelding cliëntenraad sociale zaken
Oostzaan is wettelijk verplicht een cliëntenraad sociale zaken in te stellen. In de huidige cliëntenraad zijn negen personen actief. Vier personen uit Regionaal Samenwerkende Bonden van Ouderen (RSBO), Belangenvereniging WAO-ers Zaanstreek (BWZ), Platform van Turkse Organisatie (PLATO) en Interkerkelijk Diaconaal Beraad/Economie Vrouwen en Armoede (IDB/EVA). De overige vijf zijn cliënten en die weten precies waar ze het over hebben.
De cliëntenraad speelt een actieve rol door de sociale dienst in Zaanstad advies te geven over diverse aangelegenheden en vergadert elke eerste maandag van de maand.
Eén van de onderwerpen is het vereenvoudigen van formulieren. Soms zijn ze niet goed leesbaar en daar moet verandering in komen. Het ligt in de bedoeling themamiddagen te organiseren die in het teken zullen staan van uitkeringen. De cliëntenraad is met veel enthousiasme bezig om de taak die de raad heeft goed aan te pakken. Huidige leden van de cliëntenraad staan op een verkiesbare positie bij de komende verkiezingen van de gemeenteraad waardoor er plekken vrijkomen. Oostzaners genieten een voorrang om plaats te nemen omdat er nu geen Oostzaanse deelnemers zijn. Uitkeringsgerechtigden ontvangen een vergoeding voor deelname van 50,- per maand zonder dat dit op de uitkering in mindering wordt gebracht. De cliëntenraad is te vinden op internet, www.clientenraad-zaanstad.nl en per e-mail te bereiken, info@clientenraad-zaanstad.nl. Natuurlijk is de cliëntenraad ook telefonisch of via de post te bereiken. Lijkt het u iets schrijf dan een briefje naar: Cliëntenraad Zaanstreek/Oostzaan, t.a.v. mevrouw I. Aptroot, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij mevrouw L. Slotman van de gemeente Oostzaan, tel: (075) 684 77 57.

Terug naar boven