Gemeente Utrecht

Start uitvoeringsprogramma Levenslustig Ondiep

In Ondiep werken de gemeente, corporatie Mitros, zorgaanbieders AxionContinu en Aveant en welzijnsorganisatie Portes de komende 10 jaar planmatig samen aan een levensloopbestendige wijk. Het college heeft vandaag het meerjarenprogramma vastgesteld voor de uitvoering van Levenslustig Ondiep. Met de uitvoering door de samenwerkende partijen is een bedrag van bijna ¤ 64 miljoen gemoeid. Een stimuleringsbijdrage van ¤ 4 miljoen van de provincie Utrecht levert een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van verschillende programma onderdelen, zoals onder meer woonvormen voor senioren, speelplekken voor kinderen, veilige looproutes voor jong en oud, een kunstobject, een informatie en ontmoetingscentrum.

Ondiep wordt vernieuwd tot een vitale wijk waar het prettig en veilig wonen is voor mensen van alle leeftijden met verschillende leefstijlen, en waar voor jong en oud volop mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten. De komende 10 jaar worden allerlei nieuwe voorzieningen gebouwd, zoals een gezondheidscentrum aan het Boerhaaveplein, een wijkloket aan de Plantage, diverse speelplekken en een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Het nieuwe Ondiep krijgt ook een veel grotere variatie aan woningtypen, waaronder woningen voor senioren en mensen met een handicap. Ook de openbare ruimte wordt ingrijpend aangepast: er komen bijvoorbeeld senioren- en kindvriendelijke looproutes. Alles bij elkaar gaat het om een omvangrijk en bijzonder vernieuwingsprogramma in Ondiep, waarbij veel partijen en instanties betrokken zijn. De bewoners hebben vanaf de start van het ontwerpproces een belangrijke rol gehad.

Op 1 maart a.s. sluiten gemeente en provincie Utrecht hiervoor een prestatiecontract. Tevens vindt de ondertekening plaats van een samenwerkingovereenkomst met alle betrokken partijen. Het gaat om woningcorporatie Mitros, zorgaanbieders AxionContinu en Aveant, welzijnsorganisatie Portes, gemeente en provincie Utrecht.

Noot voor de media:

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Levenslustig Ondiep valt samen met het slaan van de 1e paal van een complex levensloopbestendige woningen aan de Ahornstraat.

De feestelijke ondertekening en start van Levenslustig Ondiep vindt op 1 maart a.s. plaats en valt samen met de start van 'Ondiep Vernieuwt' vanaf 18.00 uur op het braakliggende terrein aan de Ahornstraat. De ondertekening van een levensgroot uitvoeringscontract voor Levenslustig Ondiep staat gepland omstreeks 18.30 op de hoek Royaards van der Hamkade/ Jhr Roëllstraat en om 19.00 is er een samenzijn van de uitvoeringspartners in D.O.S. kantine van het Thorbeckepark

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Gerard Derksen, 030 - 286 11 68, 06 - 270 30 714.