Ingezonden persbericht


*Software AG lanceert crossvision: een oplossing voor integratie van SOA met BPM*

Snel met crossvision reageren op nieuwe eisen en prioriteiten

Nieuwegein, 28 februari 2006 - Software AG lanceert vandaag crossvision, een compleet nieuwe suite van producten waarmee niet alleen een nieuw SOA-raamwerk is gecreëerd, maar die ook een koppeling legt met business process management. Organisaties zijn met crossvision in staat om snel en kostenefficiënt gebruik te maken van bestaande applicaties. Daarnaast kunnen gebruikers business processen snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.

crossvision biedt de volgende kernfunctionaliteiten:
- Een integratie van BPM en SOA. Op het moment dat een werkproces moet worden gewijzigd vanwege nieuwe omstandigheden, hoeven de hierbij behorende services met crossvision niet opnieuw te worden gebouwd. Het werkproces kan eenvoudig worden aangepast door de krachtenbundeling van BPM en SOA, zodat een organisatie zich te allen tijde snel kan aanpassen aan veranderingen in de markt.
- SOA-management en ­governance. Naast effectieve en efficiënte IT-diensten biedt crossvision het inzicht en het beheer dat nodig is om met de bestaande IT-omgeving zo snel mogelijk de bedrijfsdoelstellingen te behalen.
- Composities van applicaties. crossvision kan snel nieuwe applicaties samenstellen die zijn gebaseerd op reeds bestaande systemen. Het platform maakt hierbij gebruik van geavanceerde AJAX-technologie, waardoor een snelle compositie mogelijk is van functioneel rijke gebruikersinterfaces zoals we gewend zijn bij Windows-applicaties.
- Het moderniseren van legacy-systemen. Met crossvision kan de bestaande IT-infrastructuur in gebruik blijven en hoeft deze niet te worden vervangen, terwijl toch de voordelen van een SOA worden gerealiseerd. Organisaties verlagen hiermee hun risico's, kosten en downtime.

crossvision bestaat uit de volgende componenten:

- CentraSite is een SOA-register en ­repository en vormt het hart van crossvision. Het beheert alle SOA-middelen zoals business services, regels en processen. Het ondersteunt open standaarden en bewerkbare metadata. crossvision ondersteunt hierdoor alle bestaande SOA-softwaresystemen door middel van eenmalige mapping en procesdefinitie.
- crossvision Application Composer, waarmee snel nieuwe applicaties kunnen worden samengesteld uit bestaande services die zijn gebaseerd op modellen in plaats van code. Application Composer gebruikt technologieën en standaarden zoals AJAX en BPEL.
- crossvision Business Process Manager die de flow van organisatiebrede business processen modelleert en coördineert.
- crossvision Information Integrator combineert data van verschillende systemen in één enkel gebruiksvriendelijk overzicht.
- crossvision Service Orchestrator voor het samenstellen en organiseren van belangrijke business services.
- crossvision Legacy Integrator voor het creëren van nieuwe services en meer waarde vanuit bestaande systemen ­ zonder dat het systeem hoeft te worden vervangen.

crossvision ondersteunt diverse applicatieservers, portal servers en enterprise service bussen (esb), inclusief IBM WebSphere, BEA Weblogic and JBoss. Software AG biedt naast de producten ook dienstverlening bij het plannen en implementeren van een SOA-strategie. Hiertoe heeft de organisatie onlangs een SOA Competence Center opgericht.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: www.softwareag.com/crossvision

De launch van crossvision vindt plaats op de Nationale CIO Conferentie 2006 op 22 maart en op het congres Integratie, Webservices en SOA's op 23 maart. Bovendien is er op 28 februari een webcast. U kunt zich hiervoor aanmelden via http://www.softwareag.com/Corporate/News/latestnews/20060228_WebcastXMLi_page.asp

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Deze portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen.

Software AG ondersteunt bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Software AG heeft meer dan 2.600 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 60 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Software AG
Eduard Smeets
Marketing Executive
Tel: +31 30 750 30 00
Fax: +31 30 750 30 99
eduard.smeets@softwareag.com
http://www.softwareag.nl

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl