Gemeente Utrecht

Herontwikkeling woonboulevard utrecht een belangrijke stap verder

Gemeente Utrecht en gezamenlijke marktpartijen hebben zich voorgenomen de Woonboulevard te gaan aanpakken. Daartoe gaan zij nu een intentieovereenkomst aan. Namens de gemeente ondertekent wethouder Abrahamse van Economische Zaken deze overeenkomst op 2 maart. De Woonboulevard Utrecht moet de meest aansprekende plek met woonwinkels worden van heel Nederland.

De overeenkomst legt de basis voor het opstellen van een masterplan voor de herontwikkeling van de huidige woonboulevard. Met het aangaan van de overeenkomst toont de markt zich bereid het initiatief naar zich toe te trekken. Hiermee is een doorbraak bereikt. Volgende stap is dat de marktpartijen hun huidige samenwerking vastleggen in een solide samenwerkingsverband en een economisch uitvoerbaar plan presenteren.

In navolging van een collegebesluit in 2004 heeft een combinatie van vertegenwoordigers van marktpartijen op de woonboulevard (Altera Vastgoed NV, Blauwhoed, Corio, IKEA, ING-Real Estate, Magnifique, RIN/RIU en Ton's Vastgoed) het initiatief opgepakt voor een integrale herontwikkeling van de huidige Woonboulevard Utrecht. Deze marktpartijen bestaande uit zowel eigenaren en namens hen optredende projectontwikkelaars reageren hiermee op de oproep van toenmalig wethouder Economische zaken Van Zanen aan de markt om te komen met een gezamenlijk marktinitiatief.

De marktpartijen stellen een geheel nieuw concept voor onder de naam Worlds of Living. Daarmee wordt Woonboulevard Utrecht de meest aansprekende concentratie van woondetailhandel in Nederland. De herontwikkeling stuurt aan op nieuwbouw rond het huidige groene plein. Maar ook de algehele uitstraling van het gebied en de gebouwen naar buiten toe zal sterk verbeteren. Optimale bereikbaarheid wordt bereikt door een extra wegverbinding met de Europalaan onder de A12 door. Worlds of Living vormt voor de gemeente Utrecht een goed aanknopingspunt om de verdere planontwikkeling door de markt te faciliteren en te laten uitwerken.

De keuze voor herontwikkeling van de woonboulevard past binnen geformuleerd gemeentelijk beleid, waaronder het detailhandelsbeleid dat is vastgesteld in 2000, en is geheel in lijn met het Provinciaal detailhandelsbeleid en Streekplan.

Noot voor de media:

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd bij de ondertekening die op 2 maart om 11.00 uur plaatsvindt bij de woonboulevard, restaurant 't Parkhuys, Frieslantlaan 7.

Voor informatie vanuit de gemeente: gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Regie Bouma, telefoon 030 - 286 11 55.

Voor informatie vanuit de marktpartijen: Blauwhoed, drs J.M.M. van der Schoor MRE, telefoon: 010-453 53 11, Mschoor@blauwhoed.nl .