Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aruba investeert 200 miljoen euro in toeristische sector

Oranjestad Aruba, 24 februari 2006 - De Aruba Tourism Authority zal in 2006 fors investeren in het toerisme. In samenwerking met de partners uit de private sector wordt ruim 200 miljoen euro gestoken in deze sector. Uitbreidingen en renovaties zullen plaatsvinden aan de luchthaven, de haven voor cruiseschepen en aan diverse hotels, spa's en restaurants.

"Aruba investeert in de economische ontwikkeling van het eiland," zegt minister van Toerisme en Transport Edison Briesen. "De 200 miljoen euro die wordt gestoken in het toerisme geeft aan hoe belangrijk deze sector is voor Aruba en hoe belangrijk wij het vinden dat het onze gasten aan niets ontbreekt tijdens hun vakantie. Door middel van deze investeringen willen we het aantal toeristen en de inkomsten uit het toerisme in 2006 significant laten groeien."

De luchthaven (Queen Beatrix International Airport) is een van de gebouwen die dit jaar grondig wordt aangepakt (investering: 28 miljoen euro) . Het uitbreidingsplan voor de luchthaven omvat onder andere de installatie van liften zodat de luchthaven beter toegankelijk wordt voor gehandicapte reizigers. Daarnaast wordt een nieuwe veiligheidszone gebouwd, wordt de bewegwijzering vernieuwd en komen er meer (gratis) bagagekarretjes. De uitbreidingen sluiten goed aan op de recente uitbreiding van vluchten op Aruba (vanuit Nederland door ArkeFly en vanuit de Verenigde Staten door American Airlines, Continental Airlines, Delta Song, United Airlines en US Airways).

De regering van Aruba investeert tevens ruim 13 miljoen euro in een nieuw park dat daarmee meteen het grootste park van het Caribisch gebied wordt. In het drukke gebied tussen de luchthaven en Palm Beach worden over ruim 16 kilometer groenzones, wandel- en fietspaden aangelegd. Uiteraard overal met het prachtige uitzicht op de zee.

Ook andere delen van het eiland zoals Baby Beach in het Zuidoosten en de hoofdstad Oranjestad worden onder handen genomen. Meest zichtbaar zijn de veranderingen aan de hotels en resorts: tussen 2005 en 2007 wordt hier voor meer dan 150 miljoen euro geïnvesteerd in renovatie en uitbreiding.

Over Aruba
Aruba is een vakantiebestemming die de bezoeker veel te bieden heeft. Het bekendst zijn de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Daarnaast biedt Aruba diverse sportieve mogelijkheden zoals duiken, wind- en kitesurfen en golfen. De Arubanen worden gekenmerkt door hun zeer gastvrije en spontane karakter, waardoor het eiland de bijnaam One Happy Island draagt. De toeristische sector investeert veel in haar voorzieningen en werkt voortdurend aan de verbetering van de accommodatie en de activiteiten. Aruba is bovendien een veilig eiland, dit blijkt alleen al uit de grote aantallen Europese en Amerikaanse toeristen die hier hun vakantie doorbrengen. Naast de moedertaal Papiamento spreken alle Arubanen ook Nederlands en veelal diverse andere talen als Spaans en Engels.

Voor meer informatie over Aruba: www.aruba.com.

Voor meer informatie (