Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

28 februari 2006

Aalten - Fietsster en bromfietser raken gewond

Een 45-jarige fietsster uit Aalten en een 23-jarige bromfietser uit Winterswijk raakten maandagmiddag (27/2) rond 16.55 uur gewond na een aanrijding. De fietsster reed over het fietspad aan de Dinxperlosestraatweg vanaf het centrum. Bij de kruising met de Zuiderlaan wilde zijn linksaf slaan. Hierbij zag ze de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De bromfietser had enkele schaafwonden en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De vrouw werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij bleek een hersenschudding te hebben en kon na onderzoek naar huis.

's-Heerenberg/ Didam - BOB rijdt tijdens carnavalscontrole Agenten van het politieteam Montferland hebben maandagavond (27/2) en afgelopen nacht (28/2) op verschillende locaties in 's-Heerenberg en Didam alcoholcontroles gehouden. Er werden in totaal 270 blaastesten afgenomen. Een 27-jarige bestuurder uit Didam had teveel gedronken. Hij blies op het politiebureau 1,3 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op. Alle andere bestuurders bliezen een P(rima). Zij waren in deze carnavalstijd duidelijk de Bob.

's-Heerenberg - Toezicht carnaval Agenten hebben afgelopen nacht (28/2) proces verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige jongen uit 's-Heerenberg. Tijdens surveillance van de agenten vond de jongen het nodig de agenten te beledigen. De politie maakt proces verbaal op. Een 18-jarige jongeman uit Gaanderen hield zich afgelopen nacht (28/2) hinderlijk op bij de politiecontainer aan het Stadsplein. Nadat hem meerdere malen was gevraagd zich te verwijderen, bleef hij terugkomen bij de container. Ook beledigde hij de agenten. De politie maakt proces verbaal. Over de strafafdoening in beide zaken wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen. Een 18-jarige jongeman uit Ulft werd afgelopen nacht (28/2) aangehouden en ingesloten. Hij wordt ervan verdacht het klepje van de benzinetank van een politieauto vernield te hebben. De politie is een onderzoek gestart. Verder werd in deze over het algemeen rustige avond en nacht bekeurd voor: 1x wildplassen, 2x rijden in gesloten verklaring.

Ulft - Winkeldiefstal

Agenten hebben maandag een 20-jarige Terborgenaar en een 21-jarige plaatsgenoot aangehouden. Het tweetal werd rond 16.00 uur betrapt in een supermarkt aan de ir. Sassenstraat. De 20-jarige werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. De 21-jarige ging er vandoor maar kon enkele uren later in het centrum van Ulft aangehouden worden door de politie. Bij de 20-jarige werd een potje wax aangetroffen. De politie vermoedt dat er meer goederen werden weggenomen. De Terborgenaren werden in verband het onderzoek ingesloten.

Eibergen - Diefstal uit auto

Een 48-jarige Aaltenaar heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal uit zijn auto. De auto stond maandagmiddag (27/2) rond 15.15 uur geparkeerd bij de begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Bij terugkomst rond 15.30 uur ontdekte de eigenaar dat zijn portefeuille met daarin een paspoort, kentekenbewijs en diverse pasjes uit de auto was weggenomen. Om de buit te vinden, forceerden de dieven een portierslot. De politie adviseert om nooit spullen van waarde in de auto achter te laten.

Vorden - 52 bestuurders rijden te hard

De politie heeft maandagmorgen (27/2) bij een politiecontrole op de Horsterkamp 32 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 400 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 71 km. Er is hier 50 km toegestaan. Bij een controle op de Baakseweg reden maandagmiddag 20 van de 150 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km. Er is 60 km toegestaan.

Aalten - 480 bestuurders rijden te hard

Agenten van het politieteam Aalten hebben in de periode van 18 t/m 24 februari op diverse plaatsen in de gemeente snelheidscontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten over het rijgedrag op de Aladnaweg, de Gendringseweg, de Nijverheidsweg en de Dinxperlosestraatweg. Ook in Dinxperlo voerden agenten controles uit op dergelijke locaties. Hier ging het om de Aaltenseweg en de Terborgseweg.

Ook werd op plaatsen gecontroleerd, waar de ongevalanalyse van de politie aangaf, dat het om kwetsbare lokaties ging. In totaal werden er 480 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Er werden 3690 bestuurders gecontroleerd op verschillende locaties in Dinxperlo en Aalten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km op een 60-km weg.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --