Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

28 februari 2006

Apeldoorn - Frontale botsing met gestolen auto

Op de Europaweg, tussen het Holthuis en de Christiaan Geurtsweg, vond er op maandag (27-02) rond 07.00 uur een frontale botsing plaats tussen twee auto's. Een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn was tijdens het rijden op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer beland en botste vervolgens frontaal tegen de auto van een 51-jarige plaatsgenoot. De 30-jarige Apeldoorner werd met verwondingen in het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden van drugsgebruik bestond werd er besloten tot een bloedproef maar de man weigerde hier aan mee te werken. Zijn auto bleek bleek op 2 februari 2006 te zijn gestolen in Venlo en in de auto werd oa inbrekersgereedschap aangetroffen. De auto, het gereedschap én het rijbewijs van de man werden ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd

Een 35-jarige automobilist uit Helmond bleek bij een controle van het Team Verkeershandhaving onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op maandag (27-02) rond 18.20 uur op de Hoofdstraat. De man blies 1,39 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - 8 bestuurders in overtreding

Nav klachten heeft de politie op maandagavond (27-02) een boete uitgereikt aan een automobilist die zijn auto in een bocht van de Kruisvoorde had geparkeerd. Bij de ingang van het Lukas Ziekenhuis kregen zeven automobilisten een boete ivm fout parkeren.

Apeldoorn - Winkeldieven betrapt

De politie heeft op maandagmiddag (27-02) twee meisjes (16 en 19) uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal van schoenen uit een winkel aan de Hoofdstraat. Toen het tweetal de winkel wilde verlaten trad het alarm in werking. De 19-jarige dader kreeg een boete van E 130,- en de 16-jarige wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Daarnaast kregen beiden een ontzegging van een jaar voor het bezoeken van deze winkel.

Apeldoorn - Verdachten diefstal tas aangehouden

De politie heeft op maandagmorgen (27-02) twee jongens (17 en 19) uit Wapenveld en Nijmegen aangehouden voor diefstal van een tas uit een marktkraam op het Marktplein. Na de diefstal rende het tweetal weg waarna ze even later in het gemeentehuis konden worden aangehouden. De 17-jarige verdachte blijkt een veelpleger te zijn. Na de aanhouding werden ze overgedragen aan het speciale "daderteam"van de Apeldoornse politie, dat nader onderzoek tegen de verdachten zal uitvoeren.
---

Apeldoorn - Zes brommers opgevoerd

De politie heeft maandagmiddag (27-02) bij een speciale bromfietscontrole op de Sprengenweg in totaal 20 bromfietsers gecontroleerd. Zes brommers bleken opgevoerd. De bestuurder werden bekeurd. Voor drie andere overtredingen werden ook bekeuringen uitgedeeld, waaronder 1x geen certificaat, 1x geen helm en 1x ondeugdelijke reminrichting

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --