Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 februari 2006

Eigen online arbodienst voor elke onderneming

AMSTERDAM - Iedere ondernemer kan vanaf nu zijn eigen online arbodienst opzetten. Met de introductie van ArboDigitaal.nl, tijdens de beurs Personeel & Organisatie op 8 en 9 maart 2006 in Amsterdam RAI, krijgen ondernemers volledige regie over: preventie, verzuimbegeleiding en reïntegratie. ArboDigitaal.nl biedt een uitgebreid pakket waardoor werkgevers, bedrijfsartsen en andere dienstverleners altijd alle belangrijke informatie onder handbereik hebben. Het pakket biedt de structuur, flexibiliteit en ondersteuning om samen te werken aan hoogwaardige verzuimbegeleiding.

"Sinds 1 juli 2005 hebben ondernemers de vrijheid om hun arbozorg zelf vorm te geven. Ze kunnen zelf bedrijfsartsen en andere dienstverleners inhuren om het ziekteverzuim te beheersen. Wil je dat goed doen, is samenwerking een absolute randvoorwaarde", stelt Marc Ligthart, initiatiefnemer achter ArboDigitaal. "Vooral dossiervorming, inzage in de juiste stukken en tijdige signalering van de stappen die moeten worden genomen is voor alle partijen van groot belang. Met ArboDigitaal.nl heeft iedereen via het internet altijd toegang tot de juiste documenten, dossiers en formulieren."

De belangrijkste voordelen van ArboDigitaal.nl zijn: Complete, digitale, persoonsgebonden dossiers Signalering en bewaking van alle acties bij verzuim en reïntegratie Samenwerking tussen verschillende partijen wordt optimaal gefaciliteerd Uitstekende beveiliging van persoonsgegevens Laagdrempelig zowel qua functionaliteit als qua kosten.

De online Arbodienst is ontwikkeld door MediSoft Dossier Manager BV te Amsterdam, specialist in digitale dossiers, en is gebaseerd op het softwarepakket Dossier Manager 5. "Dit pakket is bedacht en geschreven vanuit de praktijk", zegt Marc Ligthart van MediSoft. Ligthart is zelf werkzaam als zelfstandig bedrijfs- en verzekeringsarts. Hij weet uit ervaring dat relevante gegevens rond preventie, ziekte en verzuim in veel bedrijven niet centraal beschikbaar en snel toegankelijk zijn. "Het hart van ArboDigitaal.nl is een persoonsgebonden digitaal dossier. Gegevens zijn snel en eenvoudig te raadplegen en te wijzigen. Bewaking van de privacy is goed geregeld. Met behulp van autorisaties kan bepaald worden wie welke dossiergegevens mag inzien en aanpassen. Medische en privacygevoelige informatie is alleen toegankelijk met een persoonlijke toegangscode en geldige inschrijving in het BIG register. Om de professional te ondersteunen, bevat de online Arbodienst tal van hulpmiddelen. Zo kunnen rapportages en formulieren in een handomdraai worden gegenereerd." Sinds begin jaren '90 worden taken rond sociaal-medische zorg, verzuimbegeleiding en reïntegratie steeds complexer. Veranderende regelgeving, nieuwe samenwerkingsverbanden en een meer klantgerichte benadering stellen steeds hogere eisen aan de interne organisatie en de beheersing van de werkprocessen. "Bij de ontwikkeling van ArboDigitaal waren wij ons continu bewust van die veranderingen in de uitvoering van het sociale zorgstelsel, en van de behoefte aan eenvoud en efficiency. Het pakket biedt voor alle partijen de flexibiliteit, structuur en de juiste ondersteuning om met elkaar te werken aan een effectieve en kwalitatief hoogstaande zorgaanpak", aldus Ligthart. Info en demo: www.ArboDigitaal.nl

Noot voor de redactie (