Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 24 februari 2006

Op vrijdag 24 februari 2006 en dinsdag 28 februari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Bezwaar tegen beschikking provincie over Kunstcarroussel

Het college diende in september 2005 een vervolgsubsidieaanvraag in bij de provincie Zuid-Holland voor het project Kunstcarroussel. De provincie heeft een lager bedrag toegekend dan de gevraagde bijdrage. Het college heeft besloten bezwaar te maken tegen de beschikking van de provincie.

Bezwaar tegen beschikking Agentschap SZW over subsidieaanvraag IJsselland Ziekenhuis

Het college heeft besloten voor het IJsselland Ziekenhuis bezwaar te maken bij het Agentschap SZW tegen de afwijzing van de aangevraagde Europese subsidie. Eerder vroeg het college de subsidie aan voor het ziekenhuis.

Intentieverklaring milieustation

Het college wil graag grond aan de Groenedijk aankopen voor de realisatie van een nieuw milieustation. Vooruitlopend hierop heeft het college besloten de intentieverklaring vast te stellen en naar de DCMR op te sturen. In deze verklaring spreekt het college de intentie uit om er alles aan te doen om de grond aan de Groenedijk te verwerven voor het realiseren van het nieuwe milieustation. Deze intentieverklaring is nodig om verlenging van de huidige vergunning te krijgen.

Evaluatieverslag oefening terrorisme

Het college heeft kennisgenomen van het evaluatieverslag van de terrorismeoefening en de gemaakte kanttekeningen. Eind december 2005 nam de Gemeentelijke Veiligheidsstaf deel aan deze oefening.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Aanvraag subsidie kunstenplan Schenkel

Het college heeft besloten projectsubsidie aan te vragen bij de provincie Zuid-Holland voor het kunstenplan Schenkel. Het gaat om kunst in de openbare ruimte. De subsidieregeling gaat uit van cofinanciering.

Haalbaarheidsonderzoek digitalisering fotocollectie en deelname aan Beeldbank

Het college heeft kennisgenomen van het haalbaarheidsonderzoek naar de digitalisering van de gemeentelijke fotocollectie. Conclusie is dat door deelname aan het project Beeldbank van het Gemeentearchief Rotterdam de Capelse historische fotos kunnen worden gedigitaliseerd. Dit geldt niet voor de overige fotos. Het college besloot deel te nemen aan het project Beeldbank. Er wordt een notitie opgesteld over het opslaan van de niet historische fotos.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte en commissie Dienstverlening.]

Verkoop grond nabij De Koperwiek

Het college heeft besloten circa 169 m2, verspreid over vijf percelen, te verkopen aan Van der Vorm Vastgoed B.V. Op deze grond staan de liften van de woongebouwen van Van der Vorm. De grond was echter nooit in eigendom overgedragen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Verzoek tot aankoop bloot-eigendom Gemzenstraat 20-22

Het college heeft besloten het bloot-eigendom van de percelen Gemzenstraat 20 en 22 te verkopen aan Van Delft Holding B.V. Het gaat in totaal om 1.591 m2. De verkoopprijs is 240.000,--.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Exploitatieovereenkomst horecagelegenheid Vuykterrein

Het college heeft besloten een exploitatieovereenkomst aan te gaan met Vilusto Vastgoed B.V. voor de bouw en exploitatie van de horecagelegenheid Fuiks op het Vuykterrein.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Goedkeuring bestemmingsplan Middelwatering 2004

Het college heeft kennisgenomen van de gedeeltelijke goedkeuring van Gedeputeerde Staten van het door de raad vastgestelde Bestemmingsplan Middelwatering 2004. Voor de delen waaraan geen goedkeuring is gegeven, moet de gemeenteraad een nieuw plan vaststellen.

Vergunningaanvraag Koninginnedagviering en Koninginnekermis

Het college heeft besloten vergunning te verlenen aan de Stichting Cultuur en Evenementen voor het houden van de Koninginnedagviering, een lampionoptocht en de Koninginnekermis. De burgemeester verleent vergunning voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek. Het kermisterrein wordt aangewezen als verboden gebied voor fietsen en honden.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.