Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 28-02-2006

Belediging

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in de Torenstraat een 41-jarige Bosschenaar aangehouden. De politie kreeg de melding van een vechtpartij waarbij twee personen gewond zouden zijn geraakt. Ter plaatse troffen de agenten de 41-jarige man met enkele verwondingen in zijn gezicht. Toen de agenten zich wilden ontfermen over de gewonde man begon hij op hen te schelden en uitte verschillende bedreigingen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Taxichauffeur bedreigd

Vught Maandagavond kreeg de politie de melding dat een taxichauffeur zojuist in de Wolfskamerweg in Vught door een groep klanten was bedreigd en bij zijn keel vastgehouden en dat zijn chauffeurskaart was weggenomen. Korte tijd later kon in zijn woning in Haaren een 31-jarige verdachte worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht de 31-jarige chauffeur te hebben bedreigd. De verdachte was tevens in het bezit van de kaart van de chauffeur. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Maandagavond is in de Hekellaan een 21-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht is in de Pettelaarseweg een 36-jarige automobiliste uit Schijndel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

In het Hinthamereinde is dezelfde nacht een 24-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en eveneens een proces-verbaal.

Sint Oedenrode Maandagavond is in de Neulstraat een 22-jarige vrouw uit Breugel aangehouden. De automobiliste kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Drugsdealer aangehouden

Rosmalen In de nacht van maandag op dinsdag is in de Dorpsstraat een 18-jarige man uit Nuland aangehouden. Getuigen zagen dat de man pillen bij zich had en waarschuwde de politie. De verdachte had 20 (vermoedelijk) XTC-pillen bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling

s-Hertogenbosch Maandagnacht is op de Parade een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte een andere man met de vuist op het hoofd sloeg. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding en te veel gedronken

Veghel Maandagmiddag is een 17-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode gewond geraakt bij een aanrijding. Op de T-kruising van de N.C.B.-Laan met de Pater van den Elsenlaan in Veghel was hij tegen de zijkant van een auto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Veldhoven gereden. De bromfietser raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Bij onderzoek bleek, dat de jongen uit Sint Oedenrode te veel had gedronken.

Man aangehouden voor ernstige mishandeling

Veghel Maandagavond is een 30-jarige man uit Veghel aangehouden. Even na 19.30 uur werd gemeld dat op de Sluisstraat in Veghel een man werd mishandeld. Ter plaatse troffen de politiemensen een 39-jarige man uit Veghel. De man had een flinke hoofdwond en verder bleek hij een gebroken been te hebben. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
Getuigen verklaarden dat een man een horecagelegenheid was binnen gekomen, waar bij ruzie maakte met de bezoekers. Hij werd uit de zaak verwijderd. Buiten sloeg hij het daar lopende 39-jarige slachtoffer met een stuk hout op zijn hoofd. Toen het slachtoffer op de grond lag, schopte hij hem nog verschillende keren tegen zijn benen. Een getuige, 39 jaar uit Amsterdam, die tussen beiden kwam kreeg ook nog enkele rake klappen. Hij raakte gewond aan een arm. De geweldpleger wist te ontkomen.
Korte tijd later werd gemeld dat op de Markt in Veghel een man agressief met een tafel stond te zwaaien. Hij was uit een horecagelegenheid verwijderd, omdat hij klanten bedreigde en een van de klanten een kopstoot had gegeven. De agressieve man, 30 jaar uit Veghel, kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Het bleek om dezelfde man te gaan die eerder op de Sluisstraat de 39-jarige man ernstig had mishandeld. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Jongens aangehouden voor vernieling

Uden Maandagavond zijn twee jongens, 17 en 18 jaar uit Uden aangehouden. Een politieman die in burger surveilleerde zag het tweetal op de Neringstraat Oost in Uden een daar staande fiets pakken en op de grond gooien. Het tweetal sprong vervolgens op de op de grond liggende fiets. De twee jongeren werden door de politieman aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. Na verhoor zijn ze later heengezonden.

Jongen aangehouden voor vernieling

Uden In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.30 uur, werd op de Leeuweriksweg in Uden een 16-jarige jongen uit Zeeland aangehouden. Politiemensen zagen dat de jongen vernielingen pleegde aan fietsen die de fietsenstalling bij het busstation stonden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later heengezonden.

Jongeren aangehouden voor fietsdiefstal

Uden In de nacht van maandag op dinsdag, even na 04.00 uur, zagen politiemensen dat een jongen een fiets wegnam vanaf de Julianastraat in Uden. Een van de twee nam de fiets mee en probeerde het slot open te maken. Toen dat niet lukte probeerde de andere het slot open te breken. Het tweetal, 21 jaar uit Boeken en 22 jaar uit Nijmegen, werd aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze dinsdagmorgen heengezonden.

Vuurwerk

Oss Maandagavond werd gemeld dat vanuit een woning aan Terwanen in Oss vuurwerk werd afstoken. Door de politie werd een onderzoek ingesteld. In de woning troffen de politiemensen 124 vuurpijlen aan. Tegen de 27-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt en de vuurpijlen zijn in beslag genomen.

Beginnend bestuurder onder invloed

Oss In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.45 uur, werd op de Kromstraat in Oss een 22-jarige man uit die plaats bekeurd. De man, een beginnende bestuurder, reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de EAM-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol). Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf worden betaald en kost 771,83. Beginnende bestuurders zijn in het bezit van een puntenrijbewijs. Voor het rijden onder invloed krijgt de man strafpunten.

Wildplasser

Boxmeer In de nacht van maandag op dinsdag, rond 03.00 uur, werd op de Steenstraat in Boxmeer een 23-jarige man uit Beugen betrapt op wildplassen. Toen de man werd bekeurd, bleek hij ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben.