Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 28 februari

Alkmaar, 28-02-2006 o 15.30 uur

Automobilist rijdt op man in

Nibbixwoud, maandag 27 februari 2006.

Een 38-jarige man uit Nibbixwoud is op maandagmiddag rond 14.30 uur op de Ganker aangereden door een auto. De man stak de straat over. Toen hij midden op de straat liep, gaf een naderende automobilist gas bij. De man schrok en ging snel aan de kant staan. Vervolgens reed de auto vlak langs de man waarbij het slachtoffer geraakt werd met de buitenspiegel. De automobilist werd kwaad en kwam scheldend op de man af. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

Grootebroek, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zondag op maandag is rond 4.45 uur een 21-jarige man uit Bovenkarpsel mishandeld op de Zesstedenweg. Hij fietste hier samen met twee vrienden toen hij ter hoogte van De Luifel tussen een groep mensen die op de rijbaan stonden doorfietste. Hij werd geduwd, stapte van zijn fiets af en werd in zijn gezicht geslagen door een van de mannen. Het slachtoffer liep een blauw oog op en snee onder zijn oog. De verdachte is een jongeman met donkerblond tot bruin haar. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Grootebroek, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Wederom overval in Hoorn: politie onderzoekt verband met overval van afgelopen vrijdag in Spoorstraat

Hoorn, maandag 27 februari 2006.

Rond 16.00 uur is een telefoonwinkel aan de Veemarkt overvallen. Twee mannen bedreigden de twee aanwezige winkelmedewerkers en een klant met een vuurwapen. Zij gingen er vandoor met mobiele telefoons en een geldbedrag uit de kassa. De daders zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van het station. Het gaat om twee vrij jonge mannen. Een van hen is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een tenger postuur en een getinte huidskleur, vermoedelijk van Chinese afkomst. Deze man droeg donkere kleding. De andere verdachte was een negroïde man en hij had zwart kroeshaar. Deze man droeg een bivakmuts.

Op vrijdag 24 februari heeft een soortgelijke overval plaatsgevonden bij een schoonheidssalon aan de Spoorstraat in Hoorn. De politie onderzoekt of het hier om dezelfde daders gaat. Ook de overval bij een schoonheidssalon aan de Spoorstraat vond plaats om 16.00 uur. Twee mannen met een bivakmuts en een vuurwapen gingen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Ze namen een bedrag van enkele honderden euros mee en verlieten rennend de zaak.

Er werd alleen gedreigd met het wapen. De mannen spraken Engels. Na de overval zijn weggelopen via de Leliestraat waar ze aan het einde linksaf sloegen en het Nieuwland opgingen. Aan het einde zijn ze vermoedelijk via het loopbruggetje het Koepoortsplein opgegaan. Ze zijn mogelijk richting het NS-station gegaan. Een oplettende getuige heeft hen nog enige tijd te voet achtervolgd en heeft nog enkele fotos gemaakt met een digitale camera maar de fotos bleken onvoldoende van kwaliteit.

Signalementen

Dader 1 was een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur (negroïde) en een kort gedrongen postuur. Zijn lengte is ongeveer 1,70 m. Hij droeg donkere kleding met op de achterkant van zijn jas een lichtkleurig streep of tekst.

Dader 2 was een man eveneens van 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een getinte huidskleur en is mogelijk Aziatisch. Hij heeft een normaal postuur en is eveneens ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg ook donkere kleding.

Getuigenoproep:

De recherche stelt een nader onderzoek in naar beide overvallen en verzoekt een ieder die inlichtingen over deze gewapende overvallen kan verschaffen contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Verkeerscontroles

Slootdorp/Middenmeer, maandag 27 februari 2006.

Op de Westerterpweg in Slootdorp en de Schagerweg in Middenmeer zijn de gehele dag snelheidscontroles gehouden. In Slootdorp reden 110 van de 640 passanten harder dan de toegestane 50 km/u. In Middenmeer reden 9 van de 220 passanten harder dan de toegestane 80 km/u.

Hoorn/Lutjebroek, maandag 27 februari 2006.

Op de Provincialeweg in Hoorn en de Drechterlandseweg in Lutjebroek zijn gedurende de dag verkeerscontroles gehouden. Er zijn in totaal 12 bekeuringen geschreven voor onder andere het niet dragen van de verplichte autogordel en te hard rijden.

Den Helder, maandag 27 februari 2006.

Op de Doggersvaart, de Schootensweg, de Palmstraat en de Prinsenstraat is de gehele dag het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn er 12 bekeuringen geschreven voor onder andere het niet handsfree bellen, te hard rijden en het negeren van een gesloten verklaring.

Bromfietser en passagier gewond bij aanrijding

Heiloo, maandag 27 februari 2006.

Op de Kerkelaan zijn omstreeks 18.30 uur een 20-jarige bestuurster van een bromfiets en een passagier, eveneens een 20-jarige vrouw (beiden uit Heiloo) gewond geraakt bij een aanrijding. Een 50-jarige man uit Heiloo reed over de Kerkelaan richting het spoor en wilde bij de Willibrordusweg linksaf slaan. Hij liet hierbij de hem tegemoetkomende brommer niet voorgaan waardoor een aanrijding ontstond. Beide vrouwen zijn met letsel aan been en rug naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met letsel op A9

Alkmaar, maandag 27 februari 2006.

Bij een ongeval op de A9 ter hoogte van de uitvoegstrook richting Heiloo en Den Helder, zin een 31-jarige vrouw en een 3-jarige jongetje uit Alkmaar gewond geraakt. Bij het ongeval waren vier autos betrokken.Een 46-jarige man uit Alkmaar reed over de rechterrijstrook, komende uit de richting van Haarlem. Er stond een file en de man kon niet op tijd remmen. Hierdoor ontstond een kleine kettingbotsing waar nog 3 andere voertuigen bij betrokken waren. Een van de automobilisten en een passagier, de vrouw en het jongetje, zijn met verwondingen aan nek en neus naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding op Brouwersgracht

Heerhugowaard, maandag 27 februari 2006.

Op de kruising Krusemanlaan/Brouwersgracht is bij een aanrijding tussen een motor en een auto een 46-jarige man uit Tuitjenhorn gewond geraakt. De automobilist, een 72-jarige vrouw uit Sint Pancras, reed over de Krusemanlaan, komende uit de richting van de Middenweg. Op het kruispunt sloeg zij linksaf. Zij liet hierbij de haar tegemoetkomende motorrijder niet voorgaan en er ontstond een aanrijding. De motorrijder is met beenletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Vier jongens aangehouden

Hippolytushoef, maandag 27 februari 2006.

Op maandagochtend zijn bij een caravanbedrijf aan de Belterlaan vier jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Hippolytushoef aangehouden. De eigenaar zag die ochtend dat een aantal deuren van caravans open stond en nam poolshoogte. In een van de caravans trof hij de vier jongens aan. Hij sloot de deur van de caravan en stelde de politie in kennis. De vier jongens verklaarden dat zij door de man zijn mishandeld. Zij vertelden te zijn geschopt en geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Rectificatie

Hoorn, dinsdag 28 februari 2006.

In een bericht van vrijdag 24 februari is vermeld dat twee jongemannen van 15 en 18 jaar uit Hoorn waren aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter uit de achtertuin van een woning aan de Boekerij. Uit nader onderzoek is gebleken dat zij niet bij deze diefstal betrokken bleken te zijn. Zij zijn geen verdachten meer in deze zaak.

Gewapende overval op videotheek: getuigen gezocht

Wieringerwerf, maandag 27 februari 2006.

Omstreeks 20.30 uur is een gewapende overval gepleegd bij een videotheek aan de Sternstraat. De overvaller kwam de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van de aanwezige winkelmedewerker. Er waren op dat moment ook twee klanten in de videotheek aanwezig. De man ging er met een geldbedrag vandoor in de richting van de AC. De Graafstraat. De politie was snel ter plaatste en maakte een zoekslag in de omgeving. De verdachte is een donkere man. De recherche stelt een nader onderzoek in en verzoekt een ieder die inlichtingen over deze gewapende overval kan verschaffen contact op te nemen met de politie in Wieringerwerf, telefoon: 0900-8844.

Huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 27 februari 2006.

Een vrouw uit Alkmaar is mishandeld en bedreigd door haar 19-jarige ex-vriend, eveneens uit Alkmaar. Tevens dreigde de man hun baby te ontvoeren. De vrouw liep bij de mishandeling diverse verwondingen op aan haar hoofd en schouders.

Man aangehouden na bedreigen taxichauffeur

Zuidschermer, maandag 27 februari 2006.

Een 38-jarige man uit Purmerend is om 22.30 uur aangehouden op de Westdijk in Zuidschermer. De taxichauffeur zou de man van station Alkmaar naar Purmerend brengen. Maar onderweg werd de man agressief en uitte hij diverse bedreigingen in de richting van de chauffeur. De chauffeur stopte de auto en rende weg. De politie kon de man aanhouden en overbrengen naar het politiebureau.

Man mishandeld

Medemblik, maandag 27 februari 2006.

Een 30-jarige man uit Medemblik is rond 22.45 uur mishandeld toen hij op de Westersingel liep. Hij doorzocht op dat moment grof huisvuil op zoek naar bruikbare spullen. Twee jongeren sommeerden hem van de spullen af te blijven. Vervolgens wilde het slachtoffer weglopen, maar het tweetal sloeg en schopte hem tot bloedens aan toe. De man is met verwondingen aan zijn hoofd, waaronder een hersenschudding, naar de Huisartsenpost vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Auto gestolen

Alkmaar, dinsdag 28 februari 2006.

Tussen vrijdag 24 en dinsdag 28 februari is vanaf de Oudegracht een auto gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Audi A8 met het kenteken SN-VT-11.

Duizenden bossen tulpen gestolen: politie waarschuwt bloemenkwekers

Hensbroek, zondag 26 februari 2006.

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari zijn bij een bloemenkweker aan de Gemaalweg ongeveer 3000 bossen tulpen gestolen. De daders zijn met een vrachtauto naar binnen gereden en hebben daar alle bloemen ingeladen. De daders zijn binnen gekomen door een roldeur te forceren. De afgelopen weken is dit vaker gebeurd. De politie wil kwekers om die reden waarschuwen voor deze praktijken.

Op 4 februari werden bij een bloemenkwekerij in De Goorn 1500 bossen tulpen gestolen. Twee weken later, op 19 februari, was het daar weer raak. Dit keer werden met een vrachtwagen 4500 bossen tulpen ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laatst gewijzigd 28-02-2006 15:26 | © Politie Noord-Holland Noord |