Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/02)

OOSTERHOUT NB, 28 februari 2006

Dronken automobilist schampt politieauto bij ontsnapping

WAALWIJK: Agenten van de Waalwijkse politie wilden zondagavond 26 februari op de Ambrosiusweg een automobilist controleren op het gebruik van alcohol. De man zette zijn auto in een parkeervak, waarna de agenten de politieauto er voor plaatsen. De man was niet medewerkend. Zo weigerde hij zijn raam of portier te openen. Toen de agenten dreigden om de ruit in slaan, deed hij alsnog zijn portier open. De agent die man probeerde uit de auto te trekken, werd gebeten door de verdachte. De man startte zijn auto en reed vervolgens met hoge snelheid weg. De beide agenten moesten opzij springen om niet aangereden te worden. In zijn vlucht raakte de man ook de politieauto. De identiteit van de man was bekend, maar hij liet zich niet op zijn huisadres zien. Maandagochtend 27 februari meldde hij zichzelf in het politiebureau in Kaatsheuvel. Hij is daarbij meteen gearresteerd en in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat zijn gedrag was voortgekomen vanuit alcoholgebruik.

180,- boete voor opsteken middelvinger

DONGEN: Een 28-jarige man uit Dongen meende dat hij politieagenten moest beledigen.
Op maandagavond 27 februari stak de man zijn beide middelvingers omhoog naar passerende agenten. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij de agenten ook nog eens uitschold. In overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een boete van 180,- opgelegd, die hij meteen betaalde.

Politie grijpt in bij vechtpartij

GILZE: Vijftien agenten zette de politie in bij een openbare ordeverstoring op de Aalstraat in Gilze. Daar raakten dinsdag 28 februari rond 03.00 uur de gemoederen tussen verschillende groepen jongeren verhit. De politie sommeerde de jeugd om weg te gaan en kon op die manier de orde herstellen. Een persoon deed aangifte van mishandeling. Een onbekend gebleven persoon is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Kennelijk was diegene gewond geraakt. Hij heeft nog geen contact gelegd met de politie voor het doen van aangifte. De politie arresteerde een 17-jarige jongen, die bij herhaling geen gevolg gaf aan het bevel om te vertrekken. Hij kreeg een proces-verbaal.

Alcohol in het verkeer

HANK: Op dinsdag 28 februari, kort na middernacht de politie op de Kerkstraat de bestuurder van een personenauto. De 27-jarige bestuurder uit Almkerk had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 580 ug/l. De man raakte met een dergelijk hoge uitslag meteen zijn rijbewijs kwijt. De politie schakelde de Koninklijke Marechaussee in omdat de verdachte werkzaam is bij Defensie. De Marechaussee maakte proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uren opgelegd. De verdachte is om 01.30 uur weer in vrijheid gesteld.

KAATSHEUVEL: Een 23-jarige inwoner van Sprang-Capelle raakte ook zijn rijbewijs kwijt. Deze Beginnend Bestuurder viel door de mand bij een controle op de Nieuwe Markt. Hij moest blazen op dinsdag 28 februari om 01.50 uur. De uitslag van de ademtest was reden voor een uitgebreidere test: een ademanalyse. Die gaf een uitslag van 565 ug/l. De grens voor invordering van het rijbewijs ligt bij een beginnen bestuurder op 350 ug/l. Strafbaar is een beginnend bestuurder al bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Twee gewonden bij brand op plezierjachtje

DRIMMELEN: Brandweer, ambulance en politie rukten uit voor een brand op een boot in de Drimmelense jachthaven. Het ongeval gebeurde maandagmiddag 27 februari om 13.40 uur. Twee mannen uit Tilburg liepen ernstige brandwonden op aan het gezicht en hoofd. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. Het plezierjachtje.(8.5m lang en 3.0m breed) brandde helemaal uit. Het brandweerkorps Made/Drimmelen bestreed de brand met twee bluswagens en de blusboot. Uit de eerste verklaringen maakt de politie op dat men juist 20 liter benzine had getankt. Bij het starten was er vervolgens een ontploffing ontstaan. De beide slachtoffers stonden op dat moment aan weerszijde van het geopende motorluik. Een van de slachtoffers is er ernstig aan toe en is opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer kon na medische behandeling (weggeschroeide wenkbrauwen, snor en hoofdhaar) het ziekenhuis weer verlaten.
(Leeftijden slachtoffers zijn niet bekend bij de politie).

Ontevreden klant verwondt zichzelf bij vernieling

RAAMSDONKSVEER Professioneel beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid arresteerde een 47-jarige Verenaar. Dat gebeurde op maandagavond 27 februari om 23.00 uur. Het maximum aantal bezoeker van de gelegenheid was bereikt, vandaar dat er geen nieuwe carnavalsvierders meer werden toegelaten. Er stond dus een rij mensen te wachten om naar binnen te mogen, zodra andere bezoekers de lokaliteit verlieten. De 47-jarige pikte dat niet. Hij werd boos en sloeg met zijn hand een ruitje van de toegangsdeur kapot. De man probeerde zich nog te verzetten tegen de aanhouding, maar dat lukte niet. Hij werd overgedragen aan gewaarschuwde politieagenten. De verdachte verwondde zichzelf toen hij de ruit kapot sloeg. Vanwege verwondingen aan zijn hand, heeft de politie hem overgebracht naar het ziekenhuis. De man wordt op een later tijdstip verhoord over zijn gedrag.

Dief op heterdaad in de kraag gevat

OOSTEIND: Een politieagent zag op maandagavond 27 februari een carnavalsvierder sjouwen met een reclamebord van een makelaardij. Dat was op het kruispunt Heistraat-Hoogstraat. De 27-jarige Oosterhout werd daarover aangesproken. Hij vertelde dat hij bord voor de grap had meegenomen. De man werd aangehouden en verhoord terzake diefstal cq. baldadigheid. Tegen de man is daarna proces-verbaal opgemaakt.

Horeca en politie treden op tegen drugsgebruik

OOSTERHOUT: Een portier van een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat meldde maandagavond 27 februari dat een bezoeker vermoedelijk verdovende middelen bij zich had. Het ging om een 21-jarige Oosterhouter, die 0,9 gram amfetamine. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In eerste instantie gaf hij een valse naam op. De man kreeg proces-verbaal voor beide feiten. Uiteraard zijn de drugs in beslaggenomen door de politie

RAAMSDONKSVEER: In Raamsdonksveer raakte in de nacht van zondag 26 februari op maandag 27 februari een 17-jarig meisje onwel na het gebruik van drugs. Vermoedelijk gaat het om de gevaarlijke partydrug GHB. Politie onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het slachtoffer de drugs zelf heeft ingenomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer