KCM introduceert Orange Oranje Participaties

Kempen en co

Kempen Capital Management introduceert 'Orange Oranje Participaties' Nieuw beleggingsfonds bundelt krachten Orange Deelnemingen Fund en Hidden Value Fund

In vervolg op het persbericht van 24 februari jl. deelt Kempen Capital Management N.V. ('KCM') het volgende mede:
KCM is voornemens de krachten van het Orange Deelnemingen Fund N.V. ('ODF') en het Hidden Value Fund ('HVF') te bundelen in één nieuw beleggingsfonds: Orange Oranje Participaties ('OOP'). KCM voert de directie over het ODF en is beheerder van het HVF. Met de introductie van Orange Oranje Participaties concentreert KCM haar expertise op het gebied van middelgrote en kleinere Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen in één fonds. Het fonds zal overwegend beleggen via 5%-belangen en zal zich waar mogelijk opstellen als betrokken aandeelhouder. Orange Oranje Participaties hanteert een lange termijn rendementsdoelstelling van 10% op jaarbasis.

In de thans voorgestelde structuur wordt het ODF omgevormd tot Orange Oranje Participaties en zal het HVF een houdstermaatschappij van OOP worden. Hiertoe zal het ODF naar verwachting een emissie doen aan het HVF.

Orange Oranje Participaties beoogt een goede liquiditeit te combineren met fiscale optimalisatie. Beleggers kunnen op kwartaalbasis toetreden tot en uittreden uit het fonds. Toetreden wordt mogelijk op basis van een 30 dagen aanmeldingstermijn tegen de intrinsieke waarde vermeerderd met een opslag van 0,5% ten gunste van het fonds; uittreden kan op basis van een 60 dagen aanmeldingstermijn tegen de intrinsieke waarde verminderd met een afslag van 1,5% ten gunste van het fonds (2% bij uittreden binnen één jaar). Ter bescherming van de aandeelhouders worden er grenzen gesteld aan het totaal uittredend vermogen per kwartaal. KCM is voornemens zodra mogelijk de beursnotering van ODF te beëindigen. Door te beleggen via (overwegend) 5%-belangen maakt Orange Oranje Participaties optimaal gebruik van de deelnemingsvrijstelling.

Om de wijzigingen met betrekking tot het ODF door te kunnen voeren, wordt binnenkort een Algemene Vergadering van Aandeelhouders ('AVA') van het ODF belegd, waar aandeelhouders kunnen stemmen over de voorgenomen wijzigingen. Op basis van gesprekken met grootaandeelhouders heeft de directie van het ODF er vertrouwen in dat de AVA zal instemmen met de voorgenomen wijzigingen.

KCM verwacht de introductie van Orange Oranje Participaties eind juni 2006 af te ronden.

Amsterdam, 28 februari 2006
Directie Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:
Erik Luttenberg + 31 (0)20 348 8712
Philippe Mol + 31 (0)20 348 8801

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is in het bezit van een bankvergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992 en staat als zodanig onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. Kempen & Co is tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten ('AFM').

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is in het bezit van een vergunning als vermogensbeheerder conform artikel 7 van de Wet toezicht effectenverkeer 1995 en staat als zodanig onder toezicht van de AFM. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren, via mandaten en beleggingsfondsen, waaronder de bekende Orange Funds. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten door te werken met zeer gespecialiseerde (beheer)teams.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl


1. De intrinsieke waarde van het ODF per 27 februari 2006 bedraagt EUR 85,81. Zie ook www.kcm.nl/beleggingsfondsen/index.asp?optie=fondsen/fondsen.asp onder 'Koersen'