Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten dinsdag 28 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 28-02-2006

Met: Controle's, diefstallen en geweldpleger aangehouden

Controle's

Zaandam en Assendelft maandag 27 februari 2006, 13:25 uur.

Bij een twee uur durende controle heeft de politie maandagmorgen dertig bromfietsen en snorfietsen gecontroleerd op de Houtveldweg. Negen voertuigen hadden bij de rollenbanktest meer vermogen dan is toegestaan. Eén bromfiets had geen claxon of bel en één bestuurder reed met een slechte achterrem. Op de Hoofdtocht werd maandagmiddag gecontroleerd op snelheid en gordelplicht. Er werden elf bekeuringen geschreven voor niet dragen van de veiligheidsgordel en zes voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km per uur. Eén bestuurder was aan het bellen tijdens het autorijden met de telefoon in de hand en kreeg hiervoor een bekeuring. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden bij een controle vier bestuurders geverbaliseerd die door rood licht hadden gereden. Twee automobilisten hadden de gordel niet om en twee reden met de telefoon in de hand. Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd op snelheid gecontroleerd met de radarapparatuur opgesteld in de richting van de Zaandammerweg. Ter plaatse is 80 km per uur toegestaan en de hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur. 20 voertuigen werden gefotografeerd. 1900 gecontroleerde voertuigen hielden zich wel aan de snelheid.

Snelheid

Zuidoostbeemster, Den Ilp en Purmerland, maandag 27 februari 13:30 uur.

Maandagochtend heeft de politie met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Zuiderweg en Middenweg. De maximumsnelheid is ter plaatse 60 km per uur en de hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur. Er werden acht bestuurders aan de kant gezet die na het in ontvangst nemen van een bekeuring weer verder mochten rijden. Op Purmerland werd op een 50 km gedeelte gecontroleerd met de radarauto. 20 voertuigen reden te snel voorbij en werden op de foto gezet. De apparatuur stond opgesteld richting Landmeer. In Den Ilp werden 40 voertuigen op de foto gezet op een weggedeelte waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 73 km per uur en de radarauto controleerde in de richting van Landsmeer.

Winkeldieven

Zaandam en Wormerveer, maandag 27 februari 2006, 14:12 uur.

In een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg werd een 44-jarige Amsterdammer door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie na diefstal van enkele schroefbitjes. Een zelfde behandeling onderging een 58-jarige plaatsgenoot enkele uren later toen hij werd betrapt op diefstal van een boor en verfrollertjes. Een 64-jarige man uit Wormerveer werd in zijn woonplaats aangehouden in een winkel aan de Marktstraat. Winkelpersoneel had gezien dat de man afplaktape en een kwast voorbij de kassa meenam zonder af te rekenen. Alle verdachten zijn na verhoor door de politie met een boete van 130 euro per persoon heengezonden.

Diefstal cv-ketels

Assendelft, maandag 27 februari 2006, 14:33 uur.

De uitvoerder van een bouwbedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van twee cv-ketels uit een nieuw gebouwde woning aan de Parkrijklaan (Saendelft West). De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen vrijdagmiddag 24- en maandagochtend 27 februari. Men is binnengekomen door de toegangsdeur open te breken. Op de bovenverdieping werd een ketel van de wand gedemonteerd en samen met een nog niet gemonteerde ketel in de doos meegenomen.

Winkeldief alsnog gepakt

Zaandam, dinsdag 28 februari 2006.

De politie heeft een 23-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Prinsenstraat. De winkelier had 19 januari aangifte gedaan omdat een man goederen had meegenomen zonder te betalen. Bij een poging van het winkelpersoneel de man vast te houden tot de politie zou arriveren stelde de verdachte zich zo agressief op dat het personeel hem moest laten gaan. Na onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend en kon deze buiten heterdaad worden aangehouden en ingesloten.

Geweldpleger aangehouden

Purmerend, maandag 27 februari 2006.

Een 28-jarige inwoner van Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling gepleegd op 17 februari in de Flevostraat. De man zou een 14-jarige jongen, die een flesje op straat had gegooid of laten vallen, van de fiets hebben gereden. Vervolgens zou de man de keel van de jongen hebben dichtgeknepen waarna hij korte tijd bewusteloos zou zijn geweest. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en naar justitie verzonden. De verdachte werd na verhoor heengezonden.

Laatst gewijzigd 28-02-2006 15:43 | © Politie Zaanstreek-Waterland |