Ingezonden persbericht


Persbericht

Marco Mensink treedt in dienst bij Europese branchevereniging CEPI

Hoofddorp, 28 februari 2006 - Marco Mensink is per 1 maart 2006 benoemd tot Energy and Environment Director bij CEPI. Hiermee maakt hij de overstap van de Nederlandse naar de Europese branchevereniging voor de papier- en kartonsector.

Mensink heeft zich bij de Nederlandse branchevereniging Koninklijke VNP ingezet op alle voorkomende zaken op de onderwerpen energie, milieu en bossen. Mede dankzij de inspanningen van Mensink heeft de Nederlandse sector zich op deze onderwerpen sterk verbeterd. Tevens heeft Mensink een grote bijdrage geleverd rondom het innovatieprogramma Energietransitie Papierketen, waar de papierketen gedurende de periode tot 2020 het energieverbruik in de eindproducten zal halveren.

Bij CEPI zal Mensink zich richten op het Europese energie- en klimaatbeleid en de gevolgen daarvan voor de concurrentiepositie van de Europese papierindustrie. Onderwerpen zijn emissiehandel, post-Kyoto, REACH, IPPC en de stijgende energiekosten.

Informatie
Voor meer informatie of een foto van de heer Mensink kunt u contact opnemen met Dennis Deelen op 020 - 654 30 69 of via d.deelen@vnp-online.nl.

EINDE PERSBERICHT