Ingezonden persbericht


Integratie Waterbus en Fast Ferry; officiële onthulling nieuwe naam

Valkenburg, 28 februari 2006
U I T N O D I G I N G
Geachte relatie,

Zoals u wellicht bekend is, zijn de succesvolle openbaarvervoerbedrijven over water, Waterbus en Fast Ferry, sinds
1 januari jl. volledig geïntegreerd onder de naam "Waterbus, uw regionale fast ferry". Naar verwachting zal het aantal reizigers dit jaar toenemen tot meer dan 2¼ miljoen. "Waterbus, uw regionale fast ferry" is daarmee een van de grootste openbaarvervoernetwerken over water.

Niet alleen voor woon-werkverkeer, dat uit het oogpunt van milieu van groot belang is, maar ook voor recreatief vervoer; vele opstapplaatsen en de fiets mag gratis mee aan boord, vervult Waterbus een belangrijke functie. Dit geïntegreerde openbaarvervoerbedrijf verzorgt eveneens het veer met aansluitingen op "Waterbus, uw regionale fast ferry" tussen Kinderdijk, Krimpen a/d Lek en Ridderkerk.

Met de officiële onthulling van de nieuwe naam op donderdag 23 maart aanstaande wordt aan de integratie extra luister bijgezet. Om 13.15 uur vertrekt er een boot voor een feestelijke tocht vanuit Sliedrecht. Bij elke halteplaats stappen het betrokken College van Burgemeester en Wethouders en plaatselijke gasten aan boord, na de officiële onthulling van het halteplaatsbord. (zie het vaarschema onder aan deze brief)

Naar verwachting meert de boot om 16.10 uur af bij de aanlegsteiger van "Waterbus, uw regionale fast ferry" aan de Willemskade bij de Erasmusbrug in Rotterdam, naast de aanlegsteiger van Spido. De burgemeesters van Rotterdam en Dordrecht zullen op de aanlegsteiger van de Waterbus, onder toeziend oog van de gedeputeerde, de heer F.D. van Heijningen*, de nieuwe naam officieel onthullen. U bent van harte uitgenodigd om vanaf één van de halteplaatsen mee te varen, of bij het eindpunt in Rotterdam mee te feesten.

In Rotterdam worden de gasten om circa 16.00 uur begroet in het Maritime Hotel aan de Willemskade 13. Naar verwachting zal het officiële gedeelte om 16.10 uur beginnen.

Om organisatorische redenen zou het prettig zijn als u zich voor 1 maart aanstaande met vermelding van de opstapplaats/of Rotterdam aanmeldt bij:

Peter Wijnen Public Relations, Antwoordnummer 35005, 2235 ZZ Valkenburg ZH, of op telefoonnummer 071 5764985, ons e-mailadres is pewe@euronet.nl. Om 17.30 uur vaart de Waterbus weer terug naar de halteplaatsen. Wij begroeten u graag op 23 maart aanstaande.

Met vriendelijke groet,
namens de directie van Waterbus bv

Peter Wijnen
extern pr-adviseur.

Naar het zich laat aanzien zal het routeschema van deze bijzondere tocht als volgt zijn:
                                                aankomst        vertrek           vaartijd naar volgende halte
Sliedrecht                              13.15 uur         13.25 uur                    20 minuten
Papendrecht                          13.45 uur        13.55 uur                    10 minuten
Zwijndrecht                          14.05 uur        14.15 uur                     10 minuten
Dordrecht, Merwekade        14.25 uur        14.35 uur                    15 minuten
Hendrik Ido Ambacht          14.50 uur        15.00 uur                      5 minuten **
Alblasserdam                         15.05 uur        15.15 uur                     10 minuten
Ridderkerk                            15.25 uur        15.35 uur                    10 minuten
Krimpen a/d IJssel               15.45 uur        15.55 uur                    15 minuten
Rotterdam                              16.10 uur

* de heer Van Heijningen stapt om 14.25 uur op de boot in Dordrecht

** Het veer van Kinderdijk - Krimpen a/d Lek vertrekt om 15.00 uur naar Ridderkerk met de burgemeesters van Nieuw Lekkerland en Nederlek aan boord.