Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Nieuwe zorgvoorziening op komst in Barendrecht-Centrum

Barendrecht (dinsdag 28 februari) - Maandag 27 februari hebben woningbouwvereniging Patrimoni- um Barendrecht, de huisartsen Vijlbrief en Van Egmond, apotheker de heer Buck, de verloskundigen mevrouw Stewart en mevrouw Weerman en de gemeente Barendrecht een samenwerkingsovereen- komst opgesteld. De verschillende partijen gaan gezamenlijk een eerstelijnsvoorziening ontwikkelen aan de Hoefslag in Barendrecht. Naar verwachting wordt de voorziening uiterlijk begin 2007 in ge- bruik genomen.

De huisartsen, apotheker en verloskundigen zullen onder één dak zorg leveren aan bewoners in Barend- recht-Centrum. Het gaat om een eerstelijnsvoorziening, wat betekent dat er naast huisartsen ook andere disciplines vanuit de gezondheidszorg in het gebouw zullen komen. Overigens wordt nog gezocht naar een derde huisarts die, naast de bestaande huisartsenpraktijken van Van Egmond en Vijlbrief, een praktijk in deze voorziening wil opzetten.

Oplossing huisartsentekort
De gemeente en woningbouwvereniging Patrimonium zien het als hun maatschappelijke taak om bij te dra- gen aan een kwalitatief goed zorgaanbod. Patrimonium is daarom bereid om de ontwikkeling, realisatie, het beheer en de verhuur van huisvesting aan de Hoefslag voor haar rekening te nemen. Volgens de woning- bouwvereniging past het binnen haar taak om een bijdrage te leveren aan een goed woon- en leefklimaat voor haar bewoners. De gemeente Barendrecht is bereid om een benodigd perceel grond aan de Hoefslag te verkopen voor de realisatie van deze voorziening. De belangrijkste reden hiervoor is dat met de vestiging van de drie huisartsenpraktijken in deze voorziening, waaronder één nieuwe praktijk, voorlopig een definitie- ve oplossing gevonden zal zijn voor het tekort aan huisartsen in Barendrecht-Centrum.

Noot voor de pers,