AutoRai

Toyota op de Autosalon van Genève

(2/28/2006)
De stand van Toyota op de Autosalon van Genève valt dit jaar op door een brede reeks vernieuwde modellen die op de Europese markt zullen zorgen voor veel innovatief rijplezier. Ook laat Toyota duidelijk zien dat het vooroploopt met het zoeken naar oplossingen voor toekomstige mobiliteitsproblemen, waarbij het milieu en de wensen van klanten niet uit het oog worden verloren.
Belangrijke modellen die Toyota eind 2005 en begin 2006 op de Europese markt introduceerde zijn onder meer de tweede generatie Yaris en de compleet nieuwe Toyota RAV4.

Nieuwe en verbeterde Prius

âs Werelds meest verkochte hybride onderging voor 2006 een metamorfose: een opgefrist exterieur, dynamischer rijeigenschappen en een met hoogwaardiger materialen afgewerkt interieur is het resultaat. In de Prius maken ook diverse geavanceerde technologieën voor het eerst hun opwachting, waaronder Intelligent Parking Assist.

Eigentijds concept voor mini-SUV

De Urban Cruiser is een eigentijds concept waarmee Toyota een mogelijke visie op het mini-SUV-segment laat zien. Voor de Urban Cruiser heeft Toyota duidelijk gebruikgemaakt van zijn jarenlange ervaring met Sports Utility Vehicles, maar tegelijkertijd heeft dit studiemodel ook een geheel eigen dynamiek en originaliteit. Het interieur van de Urban Cruiser is gebaseerd op modern meubeldesign.

Geavanceerde concepten

Een blik in de toekomst die laat zien hoe Toyota zoekt naar intelligente mobiliteitsoplossingen met een minimale belasting voor het milieu:

* Fine-T â De volgende generatie hybride-voertuigen met brandstofcel combineert de interieurruimte van een Avensis met de compacte buitenafmetingen van een Yaris.

* i-swing â Een evolutie op het gebied van persoonlijke mobiliteit en een vervolg op de p.o.d en de i-unit. Door toepassing van de nieuwste robottechnologieën wordt de i-swing gekenmerkt door een meer directe vorm van interactie tussen mens en machine.

Nieuwe modellen

Kort na de wereldpremière op de IAA in Frankfurt zijn de compleet nieuwe Toyota RAV4 en de Yaris nu ook in Genève te zien. Ook toont Toyota de AYGO met een 1,0 liter benzinemotor en een 1,4 liter dieselmotor.

Andere hoogtepunten

Bezoekers van de Toyota stand kunnen ook getuige zijn van het opwindende Formule 1 programma van Toyota en een kijkje nemen bij een âspecial displayâ met de volgende hoogtepunten:
* demonstratie van Prius Intelligent Parking Assist
* doorsnede van de nieuwste versie van de Prius
* het Active Torque Control 4WD-systeem van de nieuwe RAV4
* doorsnede van de Toyota Yaris

* de Toyota 2.2 D-4D D-CAT Clean Power 177 pk dieselmotor

BedrijfsautoRAI.nl