AutoRai

De nieuwe Volvo S80: Scandinavische luxe als troef

(2/28/2006)
In Volvoâs optiek is Scandinavische luxe de ideale combinatie van esthetische en technologische aspecten. Het roept een beeld op van een bestuurder die zich zowel door de intelligente functionaliteit als door het fraaie design van een auto voelt aangetrokken. En het is deze bestuurder die Volvo met de nieuwe S80 denkt aan te spreken. De nieuwe Volvo S80 betreedt het internationale toneel op een uiterst sterke manier. âWe dagen de grootste merken in het premiumsegment uit met onze unieke combinatie van Scandinavische luxe, heldere lijnen en een extreem hoge mate van functionaliteit en veiligheidâ, aldus Fredrik Arp, President en CEO van Volvo Cars. âWe zijn ervan overtuigd dat we met dit nieuwe model een sterk product in huis hebben, dat veel klanten van onze concurrenten over de streep zal trekken. We denken dat 70 procent van het jaarlijkse volume van 50.000 autoâs naar vreemd-merkrijders zal gaan.â De nieuwe Volvo S80 wordt onthuld op de internationale autoshow van Genève; de verkoop gaat rond de zomer van 2006 van start. De vijf grootste markten zullen naar verwachting de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en China zijn.

Minimalisme
De tweede generatie S80 heeft een compacter en dynamischer exterieur dan zijn voorganger. Vanbinnen straalt het model door zijn verfijnde kleurstelling, minimalisme en fraaie materialen een luxe gevoel uit. Dit wordt gecombineerd met goed doordachte technologie. Daarnaast is de auto voorzien van een eersteklas audiosysteem. âWe wilden niet lukraak zoveel mogelijk technische snufjes toepassen, maar de auto juist zien als een eenheid waarbij de techniek de inzittenden vooral een comfortabel, dynamisch en veilig gevoel geeft. Je moet als bestuurder volledige controle hebben over de auto, maar je ook ten opzichte van je medeweggebruikers veilig en geborgen voelenâ, legt Silvia Güllsdorf, S80 Project Director, uit.

Krachtige motoren
De nieuwe Volvo S80 is ontwikkeld om een zo groot mogelijk rijplezier te bieden. De auto kan worden voorzien van Volvoâs compacte, dwarsgeplaatste V8-motor met een vermogen van 315 pk en een koppel van 440 Nm. Het motorengamma omvat tevens een nieuwe zescilinder injectiemotor met een cilinderinhoud van 3,2 liter en 238 pk, en de laatste generatie van Volvoâs in eigen huis geproduceerde vijfcilinder turbodiesel met 185 pk en 400 Nm. De nieuwe Volvo S80 is ook leverbaar met vierwielaandrijving, in eerste instantie alleen met de V8-motor, en met het Four-C-onderstel (Continuously Controlled Chassis Concept).

âWe versterken onze concurrentiepositie op verschillende belangrijke markten. In de Verenigde Staten moet je een V8-motor in je assortiment hebben om in dit segment een rol van betekenis te kunnen spelen, terwijl een sterke diesel in Europa weer erg belangrijk is. Daar komt nog bij dat onze eerste S80 en de succesvolle XC90 ons een goede reputatie in het premiumsegment hebben gegevenâ, aldus Fredrik Arp. Veiligheid, milieu en zorg voor inzittenden
Ook eersteklas veiligheid en een grote nadruk op het milieu dragen bij aan het gevoel van Scandinavische luxe van de nieuwe Volvo S80. Op het gebied van veiligheid beschikt de auto onder meer over een verder ontwikkelde en gepatenteerde constructie en verschillende nieuwe veiligheidssystemen. Zo is de nieuwe S80 de eerste Volvo met Adaptive Cruise Control, Collision Warning en Brake Support en het geavanceerde PCC (Personal Car Communicator). Volvo Cars probeert met de nieuwe S80 ook een volgende stap te zetten naar een auto die zowel vanbinnen als vanbuiten schoon is. Dankzij zijn geavanceerde
klimaatbeheersingssysteem en de zorgvuldig gekozen anti-allergene materialen in het interieur voldoet de nieuwe Volvo S80 met het âClean Zone Interior Packageâ als eerste auto aan de zwaarste anti astma en allergie eisen.

Prijzen
S80 2.5T 44.000 euro
S80 2.4D 46.500 euro
S80 D5 47.500 euro
S80 3.2 52.000 euro
S80 V8 AWD 75.000 euro

BedrijfsautoRAI.nl