AutoRai

De nieuwe Clio Renault Sport: een grootse sportwagen

(2/28/2006)
De originele spirit van de Renault Clio III behouden en het accent leggen op zijn wezenlijke kwaliteiten en dynamische karakter: die uitdaging hadden de engineers van Renault Sport Technologies voor ogen met de nieuwe Clio Renault Sport. Het resultaat: een bijzondere auto die gericht is op prestaties, passie en rijplezier. De nieuwe Clio Renault Sport toont zich een waardige opvolger van de Clio Renault Sport 2.0 16V. Hij introduceert zelfs een primeur in dit segment: de airdiffuser, een techniek die rechtstreeks uit de Formule 1 komt. Deze uitrusting zorgt samen met de luchthappers voor uitstekende aërodynamische kwaliteiten.

De nieuwe Clio Renault Sport is wéér sportiever geworden en wordt nu uitgerust met de doorontwikkelde atmosferische 2.0 16V motor. Het vermogen van deze motor is verhoogd naar 200 pk, ofwel 100 pk per liter cilinderinhoud. Verder heeft hij de beste verhouding tussen vermogen en cilinderinhoud van zijn klasse, een gegeven dat vooral verkregen is door de verhoogde vullingsgraad. De ontwikkeling verbetert niet alleen het vermogen van de motor, maar zorgt ook voor een koppel van 215 Nm bij 5.550 t/min, het hoogste in zijn klasse, wat een reëel gebruik in het dagelijkse leven mogelijk maakt.

Gekoppeld aan een 6-versnellingsbak biedt deze soepele en krachtige motor sportieve prestaties en rijcomfort van een hoog niveau. De onafhankelijke ophanging van de voortrein garandeert een nauwkeurig rijgedrag. De nieuwe Clio Renault Sport wordt geassembleerd in de fabriek in Dieppe, waar de sportwagens van Renault gemaakt worden.

BedrijfsautoRAI.nl