Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 28 februari

BREDA, 28 februari 2006

Negen carnavalsvierders aangehouden in binnenstad maandagnacht

BREDA: De politie constateerde maandagavond- en nacht opnieuw een topdrukte met carnavalsvierders. Traditioneel waren er deze maandag weer veel mensen van boven de rivieren, vooral Den Haag en Rotterdam. In totaal zijn negen personen aangehouden. Zeven daarvan zijn weer in vrijheid, de twee andere verdachten zijn aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen. Of zij weer op vrije voeten zijn, is de politie niet bekend.

Kort na 01.00 uur werd een 16-jarige Bredanaar aangehouden in de Vissersstraat. Hij zou een halfuurtje eerder een 17-jarig meisje uit Breda hebben geslagen in een horecazaak. De jongen zocht op irritante wijze contact met het meisje, maar die wilde daar niets van weten. Dat frustreerde hem kennelijk zo dat hij haar een klap verkocht.

Even later, zo rond 1.15 uur, werd een 21-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden. Hij vond het nodig een 16-jarige jongen uit Breda een klap te verkopen. Dat gebeurde in de Vissersstraat. De 21-jarige man ontkent geslagen te hebben, hoewel een getuige anders beweert.

Twee zussen van 26 en 28 jaar uit respectievelijk Breda en Prinsenbeek zijn rond 01.30 uur aangehouden in de Torenstraat wegens het verstoren van de openbare orde. Zij hadden het in een café aldaar aan de stok met enkele andere vrouwen die het jongere zusje van het tweetal zou hebben geslagen.

Rond 2.30 uur ontstond er wat heisa rondom twee mannen van 20 en 21 jaar uit Vlaardingen die uit een horecazaak aan de Vismarktstraat waren gezet. Het tweetal maakte nogal wat misbaar en agenten vroegen de mannen het wat rustiger te doen. Dat werd niet opgevolgd waarna de oudste Vlaardinger werd aangehouden. De man verzette zich hevig waarna hij en de agent ten val kwamen. De agent kwam pijnlijk op zijn achterhoofd terecht en kreeg bovendien nog een schop van de man. Een andere agent werd in zijn hand gebeten. Zijn 20-jarige vriend bemoeide zich er ook mee en wilde de aanhouding belemmeren. Ook deze man werd aangehouden, met hulp van diverse te hulp gesnelde eenheden en de portiers. De agenten die geschopt en gebeten werden, hebben aangifte gedaan van mishandeling door de 21-jarige verdachte. Beide Vlaardingers zijn overdragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat ze voor Defensie werken.

Een 29-jarige Oosterhouter is rond 02.45 uur aangehouden bij een cafetaria aan de Vismarktstraat. Binnen was er een ruzie ontstaan tussen enkele mannen en de gemoederen liepen hoog op. Hoewel klanten de boel probeerden te sussen, sloeg de man uit kwaaiigheid de glazen plaat van de toonbank kapot. Hij is aangehouden wegens vernieling. Opmerkelijk ging het personeel in de zaak tijdens de ruzie doodleuk verder met friet bakken en dat is niet voor het eerst bij dergelijke incidenten. De bedrijfsleiding is dan ook aangesproken op zijn verantwoordelijkheid.

De maandagnacht werd wat aanhoudingen besloten met de arrestatie van twee inwoners van Den Haag (23 en 24 jaar). Zij werden kort na 03.00 uur aangehouden voor belediging. Het duo vond het nodig agenten in de Reigerstraat in het voorbijgaan uit te schelden.

Inwoner Etten-Leur overvallen in woning

ETTEN-LEUR: Een 28-jarige inwoner van Etten-Leur is maandagavond rond 19.15 uur overvallen door twee mannen bij zijn woning aan de Koolmees. De man hoorde gerommel aan de deur en toen hij polshoogte ging nemen, stonden er twee mannen in de hal. Een van hen dreigde met een vuurwapen.De man moest op de grond gaan liggen, terwijl een van de overvallers de woning doorzocht. De andere man bleef bij het slachtoffer. Op enig moment vertrokken de mannen weer. De 28-jarige man stond op en zag een grijze BMW en een witte bestelwagen wegrijden. De overvallers hebben enkele telefoons meegenomen. De politie heeft een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld.

Man (20) draait door in ouderlijke woning

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is maandag rond 19.30 uur aangehouden in zijn ouderlijke woning in de wijk Heksenwiel. Hij kreeg tijdens het eten rond 18.00 uur ruzie met zijn ouders en zijn zus waarbij de man zijn zus heeft geslagen. In eerste instantie dachten agenten het met een goed gesprek opgelost te hebben, hun hulp was echter een uur late opnieuw nodig. Toen bleek de man ook diverse vernielingen te hebben gepleegd. Daarop werd hij aangehouden. In de loop van de avond is hij op vrije voeten gesteld.

Bewaker mishandeld door vermoedelijke inbrekers

ZEVENBERGEN: Een 37-jarige bewaker is maandagavond mishandeld door twee onbekende mannen die vermoedelijk wilden inbreken bij een bedrijf aan de Mark S. Clarkelaan. Rond 23.50 uur zag de man tijdens een surveillanceronde dat er een VW Caddy geparkeerd stond bij de Tradeboulevard. Uit navraag bij de politie bleek dat er een vals kenteken op de auto zat. Op enig moment zag de bewaker twee gemaskerde mannen op hem afkomen. Hij haalde zijn hond uit de auto toen de mannen naderden en met vermoedelijk een koevoet op hem afkwamen. Toen kreeg hij een onbekende stof in het gezicht gespoten, zodat hij tijdelijk niets meer zag. De hond zag kans een van de mannen in zijn been te bijten waar het tweetal wegvluchtte. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben nog samen met de bewaker het terrein grondig onderzocht, maar op het eerste gezicht geen braaksporen aangetroffen. Ook is, zonder resultaat, uitgekeken naar de VW. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist tegen de lamp in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: Een 43-jarige inwoner van St. Willebrord is maandagnacht rond 00.10 uur met een paar slokken te veel op aangehouden aan de Groenstraat. Hij reed tegen het verkeer in en stopte om te gaan plassen. Hij had kennelijk niet in de gaten dat een surveillancewagen al even achter hem reed. De man blies 580 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Na verhoor kon hij weer gaan.

Snelheidscontrole

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Konijnenberg zijn dinsdag 202 mensen op de bon geslingerd. Zij reden allen harder dan de toegestane 50 km/uur. In totaal passeerden 868 voertuigen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.

Zevenbergse gewond bij aanrijding

ZEVENBERGEN: Een 35-jarige inwoonster van Zevenbergen is dinsdagochtend licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Langeweg. De vrouw reed tegen 08.30 uur vanuit de richting Zevenbergen in de richting van Breda toen zij de voor haar rijdende auto niet zag remmen. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige inwoner van Klundert. Een aanrijding was het gevolg waarbij de vrouw even buiten kennis was en bekneld raakte. De brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer te bevrijden. De traumahelikopter kwam ook ter plaatse. De vrouw is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en mocht later op de dag al weer naar huis.

Auteur: Andre van den Hul