Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Menzis en Achmea grote winnaars

Verzekeraar National Academic telt 61% meer zorgverzekerden!

Nu het laatste weekend voor de sluitingsdatum van 1 maart gepasseerd is, wordt duidelijk hoe de verhoudingen tussen zorgverzekeraars aan het verschuiven zijn geweest. De primair op het onderwijs en op hbo'ers en academici gespecialiseerde verzekeraar National Academic heeft in drie maanden tijd het aantal ziektekostenverzekerden zien stijgen met 61%. Uit het aantal door deze verzekeraar verzonden en ontvangen opzeggingen kan tevens worden geconcludeerd dat, naast National Academic, Menzis en Zilveren Kruis Achmea tot de winnaars mogen worden gerekend.

Per 15 november 2005 stond de teller van National Academic op 55.861 zorgverzekerden. Dit aantal verzekerden was tot stand gekomen in een periode van bijna 25 jaar. Bij de telling van 27 februari 2006 stonden in totaal 90.106 verzekerden geregistreerd: een toename van ruim 61% in slechts drie maanden tijd. De progressie is het resultaat van ruim 41.000 nieuwe verzekerden en bijna 7.000 vertrokken verzekerden.

Uit de bewegingen van verzekerden is duidelijk te zien dat ex-ziekenfondsen de meeste verzekerden verloren moeten hebben. Van de National Academic verzekerden kwamen er veel bij Agis vandaan. Maar ook OZ en Trias kregen veel opzeggingen te verwerken. Van de voormalige particuliere verzekerden kwamen de meesten van Ohra en de CZ-groep.

Van de bijna 7.000 verzekerden van National Academic die naar elders vertrokken gingen de meesten naar Menzis en Zilveren Kruis Achmea. Beide maatschappijen hebben evenals National Academic vooral gescoord met collectieve zorgverzekeringen in specifieke beroepssectoren.

Vooral veel vrouwen, die met een klein baantje in het ziekenfonds zaten, sloten zich aan bij de particuliere verzekeraar van hun partner. Veel mensen switchten van verzekeraar vanwege het grote aantal goedkope collectieve regelingen dat werd aangeboden. De exceptionele groei van National Academic kwam vooral tot stand doordat tot 1 maart gelijktijdig ook andere verzekeringen tegen een lagere premie werden aangeboden. Dat leverde in drie maanden tijd ruim 14.000 verzekeringen op tegen normaal ca. 2.500.

National Academic
Postbus 362
3300 AJ Dordrecht
Tel: 078 - 6 381 541
Tax: 078 - 6 390 736
www.na.nl

---- --