Ingezonden persbericht

Persbericht

Meer veiligheid in alle autosegmenten: 20 miljoenste ESP®-systeem van Bosch


- Meer dan 70% van alle nieuw ingeschreven voertuigen in Duitsland uitgerust met ESP®
- Stadsauto's nog steeds kleine uitrustingsratio
- Bosch breidt haar productaanbod systematisch uit

Brussel, 28 februari 2006 - In februari 2006 vierde Bosch een nieuw productierecord. Sinds 1995 heeft het bedrijf 20 miljoen elektronische stabiliteitssystemen (ESP®) geproduceerd. Dit aantal vertegenwoordigt ook een enorme stijging van de veiligheid op de weg. Het actieve veiligheidssysteem detecteert wanneer een voertuig dreigt te slippen en grijpt in. Recent gepubliceerde studies tonen aan dat bestuurders van auto's met een ESP®-systeem veel minder aanrijdingen veroorzaken. Indien elke nieuwe auto over ESP® zou beschikken, dan zou het aantal ongevallen waarbij slechts één voertuig betrokken is en met zware verwondingen tot gevolg, tot 50 procent gereduceerd worden. "De Europese Unie wil het aantal doden op de weg tegen 2010 (vanaf 2001) halveren", zegt Herbert Hemming, executive vice-president sales van de divisie Chassis Systems Control. "ESP® kan een belangrijke bijdrage leveren tot het bereiken van dit ambitieuze doel." Bosch maakt remcontrolesystemen in zeven fabrieken in Europa, Amerika en Azië.

In Duitsland werd in 2005 meer dan 70 procent van alle nieuwe, ingeschreven auto's met ESP® uitgerust. Bosch verwijst in haar studie naar de uitrustingsgraad van Europa in datzelfde jaar. Deze bedraagt 40 procent van alle nieuw ingeschreven voertuigen. Het veiligheidssysteem behoort nu al bij de standaarduitrusting voor de duurdere en meer luxueuze auto's. Ook bij de middenklasseauto's is een goede vooruitgang te zien, terwijl de compacte klasse langzamerhand zijn achterstand wegwerkt. Het percentage van kleine auto's met ESP® is echter nog laag. In Duitsland is vandaag ongeveer een vierde van de nieuwe auto's, kleiner dan de compactklasse, uitgerust met het veiligheidssysteem. Hemming is ervan overtuigd dat het aantal serieuze ongevallen een heel stuk verder kan worden gereduceerd, als deze auto's worden uitgerust met ESP®.

Gevarieerd productaanbod voor autoconstructeurs
De basisversie van ESP® verbetert de veiligheid al aanzienlijk. Midden 2005 startte Bosch daarnaast met de serieproductie van ESP®plus, dat bijkomende functies aanbiedt. Deze functies helpen om de remafstand nog meer te verkorten, zelfs in kritieke omstandigheden en bij regen. ESP®premium, de volgende stap in de ontwikkeling van het Bosch ESP®-productaanbod, zal in serieproductie gaan in 2006. Autoconstructeurs kunnen de veiligheid, het comfort en de reactiesnelheid van hun auto's steeds verder verbeteren met dit systeem.

Over Bosch
De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde producent van automotive en industriële technologie, consumentenproducten en bouwtechnologie. In het belastingjaar 2004, genereerden de ongeveer 242.000 partners een verkoop van 40 miljard euro. Opgericht in Stuttgart in 1886 door Robert Bosch (1861-1942), als een "werkplaats voor precisiemechanica en elektrische techniek", omvat de Bosch Groep vandaag een netwerk voor productie, verkoop en naverkoop, met zo'n 260 dochterondernemingen en meer dan 10.000 servicecenters in meer dan 130 landen.

De speciale eigendomstructuur van de Bosch Groep garandeert zijn financiële onafhankelijkheid en ondernemingsvrijheid. Dit maakt het voor het bedrijf mogelijk om belangrijke toekomstgerichte investeringen te doen, voor het veilig stellen van zijn toekomst en om te voldoen aan de sociale verwachtingen op een manier die de geest en wil van zijn stichter weerkaatst. 92% Van de aandelen van Robert Bosch GmbH zijn in het bezit van de liefdadigheidsstichting Robert Bosch. De zakelijke eigendomsfuncties worden uitgevoerd door Robert Bosch Indsustrietreuhand KG.

Voor meer informatie en fotomateriaal:
Sterk Werk Communicatie
Maarten Klapwijk
Tel: (010) 456 78 49
Gsm: (06) 50 51 73 94
maarten.klapwijk@sterkwerk.nl