SP Tilburg

Tilburg, 28 februari 2006

Kort geding SP tegen gemeente Tilburg

Vanmiddag heeft de SP Tilburg bij de rechtbank in Breda een kort geding aangespannen tegen de gemeente Tilburg. De gemeente dreigde onder bestuursdwang morgenochtend 1 maart te beginnen met het verwijderen van SP verkiezingsborden omdat er te veel zouden hangen.

De SP heeft bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen dit besluit. Maar omdat deze procedure weken duurt, de gemeente mórgen al de borden zou verwijderen en de verkiezingscampagne voor de SP daarmee onomkeerbare schade zou worden toegebracht, heeft de SP bij de rechtbank in Breda om een voorlopige voorziening gevraagd. De gemeente mag de borden nu niet verwijderen tot ná uitspraak van de rechtbank.

De gemeente Tilburg heeft eind vorig jaar vastgelegd dat politieke partijen zich aan een groot aantal regels zou moeten houden met betrekking tot de verkiezingscampagne. Eén van die regels is dat partijen niet meer dan dertig verkiezingsborden in de stad zou mogen ophangen. De SP heeft ongeveer honderd borden geplaatst en is ook niet van plan die zomaar weg te halen. Alle partijen overtreden overigens tal van regels uit die afspraak rond het campagnevoeren, maar de gemeente heeft besloten alleen die rond het aantal borden te handhaven.

De SP zal indien nodig ook een bodemprocedure starten tegen de gemeente Tilburg omdat de partij van mening is dat de vrijheid van meningsuiting zoals geregeld in artikel 7 van de Grondwet níet door een gemeente op een dergelijke manier beperkt mag worden.

Op de website van de SP Tilburg kunt u terecht voor de relevante dossierstukken (klik hier)

Meer informatie: Johan van den Hout, 06-51173886

www.tilburg.sp.nl