ChristenUnie


Huizinga kookt met bekende Nederlanders voor voedselbank dinsdag 28 februari 2006 - 16:57

Huizinga kookt met bekende Nederlanders voor voedselbank

Op dinsdag 28 februari organiseren PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) en de ChristenUnie Amsterdam een kookactie voor voedselbanken. De keuken staat in de voedselbank Amsterdam Zuidoost, waar Regina Mac Nack, Amsterdammer van het jaar, de scepter zwaait. Tweede Kamerlid Tineke Huizinga (ChristenUnie), Jody Bernal, Catherine Keyl, Klaas Wilting, Shell Nederland en anderen gaan een maaltijd koken voor daklozen en voedselpakketten inpakken.

Het kookfestijn is een onderdeel van de actie: Overheid, neem je verantwoordelijkheid. Dat is een gezamenlijk initiatief van PerspectieF en ChristenUnie Amsterdam. Ook de Amsterdamse PvdA-lijsttrekker, Lodewijk Asscher, zal aanwezig zijn. De deelnemers krijgen begeleiding van verschillende chefkoks.

Overheid moet energiekosten voedselbanken betalen Met de actie wil de ChristenUnie de overheid oproepen om zolang er voedselbanken nodig zijn, mee te betalen aan de lopende kosten zoals gas, water, licht voor de keukens en brandstof voor de autos die het voedsel rondbrengen. Nu doet de overheid alsof de voedselbank niet bestaat, zegt PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar. Wij willen dat de overheid deze kosten betaalt uit de bijzondere bijstand. Op deze manier hoeven de vrijwilligers en de particuliere stichtingen deze kosten niet langer uit eigen zak te betalen, voegt Joel Voordewind, ChristenUnie lijsttrekker in Amsterdam, toe.

Tijdens de actie overhandigt de ChristenUnie een manifest aan de aanwezige politici. In dit Manifest staat een aantal concrete aanbevelingen om de positie van voedselbanken de komende tijd te verbeteren.

Programma:
15.30-16.00: Binnenkomst, ontvangst
16.00-17.50: Inpakken voedselpakketten, optredens BNers en koken van de maaltijd
17.50-18.00: Slotwoord Tineke Huizinga
18.10-18.30: Afsluiting, persoonlijke ontmoeting

Locatie:

Voedselbank Amsterdam Zuidoost, Klieverink 69 te Amsterdam.
---