ACTIE: FNV-bonden eisen compensatie hoge ziektekosten

Abvakabo fnv

Leden van de FNV-bonden uit de overheids- en onderwijssectoren komen op 2 maart in actie tegen de negatieve gevolgen van het nieuwe zorgverzekeringsstelsel. De demonstratieve bijeenkomst met de titel 'Nu is het zuur genoeg' vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht.

Grote groepen gaan er op achteruit. Zo zijn bijvoorbeeld gepensioneerde ambtenaren veel meer geld kwijt aan hun zorgverzekering. Dat kost ze honderden en sommigen zelfs duizenden euro's per jaar. Minister Hoogervorst heeft toegezegd dat onbedoelde negatieve effecten worden gecompenseerd. Daarom eisen de FNV-leden van dit kabinet en van de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer: Rechtvaardige compensatie. Nu!

Sinds 2004 wijzen FNV-bonden het kabinet en de volksvertegenwoordigers op de negatieve gevolgen van de zorgverzekeringswet. Steeds opnieuw is gepleit voor voldoende compensatiemiddelen. Die middelen zijn er niet gekomen. Het zuur van het kabinet wordt voor een aantal groepen alleen maar zuurder. Met name FNV-bonden in de publieke sector krijgen veelvuldig dit signaal van de leden.

De gepensioneerde leden van de FNV-bonden ABVAKABO, AFMP, AOb, MARVER en NPB zijn allen per brief uitgenodigd om 2 maart naar Utrecht te komen voor een demonstratieve bijeenkomst waarin een rechtvaardige compensatie met betrekking tot de hoge ziektekosten centraal staat.


---
De demonstratieve bijeenkomst vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 in de hal 8 van de Jaarbeurs Utrecht. De actie wordt georganiseerd door de FNV-bonden ABVAKABO, AFMP, AOb, MARVER en NPB.

Meer informatie vindt u op www.abvakabofnv.nl/zorgverzekering, www.afmp.nl, www.aob.nl en www.politiebond.nl. U kunt ook contact opnemen met een van de persvoorlichters.

ABVAKABO FNV
Ubbo Dijk 06-20956821
AOb
Ivan Bartholomeus 06-53410159
AFMP/FNV
en MARVER/FNV
Marlies Verhoef 06-53290058
NPB
Dick Harte 06-53548326