Landstede


Landstede start cursussen rond belastingaangifte, inburgering en opvoeding

Vanaf eind februari start er in de drie regio's Harderwijk, Raalte en Zwolle weer een aantal opleidingen en cursussen voor volwassenen, waaronder in Zwolle een cursus belastingaangifte en een inburgeringscursus Sociale Redzaamheid en Opvoedersredzaamheid.

De cursus belastingaangifte vindt plaats in maart 2006. Samen met de sociale raadslieden van De Kern wil Landstede 60 cursisten te helpen met hun belastingaangifte. Deze cursus is een eerste stap in het educatietraject leren en werken voor laagopgeleiden.

Opvoeding
Daarnaast start binnenkort de inburgeringscursus Sociale Redzaamheid en Opvoedersredzaamheid, voor inburgeraars uit de gemeente Zwolle, Hattem, Heerde, Staphorst, Zwartewaterland, Olst/Wijhe. Het gaat om oudkomers én nieuwkomers die van de afdeling Inburgering van de gemeente Zwolle dit traject krijgen aangeboden. In dit traject is onder meer aandacht voor sociale- en opvoedervaardigheden.

Tienerouders en vrijwilligers
Ook zijn er cursussen voor tienerouders. Deze zijn bedoeld voor tieners met opvoedende taken. Het traject Terug naar je Toekomst is bedoeld voor allochtone jongeren die gezien hun procedure geen verblijfsstatus in Nederland krijgen en zich willen voorbereiden op terugkeer naar het land van herkomst. Ook zijn er cursussen voor startende vrijwilligers (aangeboden via de Vrijwilligerscentrale) over taalvaardigheid, arbo-wetgeving en effectief besturen.

Vragen over het cursusaanbod? Van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u uw vraag stellen aan de Landstede Infoshop via MSN Messenger: voeg info@landstede toe aan uw contactlijst, of bel 0800 0245 666.

Het cursus- en opleidingenaanbod voor volwassenen vindt u op www.landstede.nl/volwassenen