Provincie Utrecht

Provincie Utrecht investeert in toeristische trekpleisters

28-2-2006 -

De Utrechtse Marathon is uitgegroeid tot een sportevenement die in het gehele land en daarbuiten veel aandacht trekt. De marathon van dit jaar brengt naar verwachting 65.000 bezoekers op de been, die allen naar Utrecht afreizen. Het aantal deelnemers bedraagt 10.000. De marathon is daarmee met kop en schouders het grootste dagsportevenement in de provincie Utrecht.

GS willen dit sportevenement met een bijdrage van 40.000 euro financieel ondersteunen, vanwege het stimulerende toeristische effect. Het parcours gaat door de oude binnenstad van Utrecht, kasteeldorp Haarzuilens en de nieuwe wijk Leidsche Rijn. Ook het Holland Festival Oude Muziek dat in augustus a..s wordt gehouden, staat bekend als een toeristische topattractie. Jaarlijks bezoeken circa 55.000 mensen dit Utrechtse festival; eenderde deel komt van buiten de provincie of uit het buitenland. GS stellen voor de 25ste jubileumeditie van dit muziekfestival 35.000 euro beschikbaar.

Nieuw: vlinderfietsen tussen Utrecht en Amersfoort Een geheel nieuwe toeristische attractie voor de provincie Utrecht wordt de Vlinderfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort. Het gaat om een thematische route die fietsers laat kennismaken met diverse soorten vlinders en vlindertuinen in de directe omgeving. De bedoeling is dat deze route wordt geopend in mei 2006, wanneer ook een `vlinderfietsboekje' gereed is. De provinciale bijdrage aan dit project is 5000 euro. Het project wordt uitgevoerd door de stichting Vlinderbaan, die samenwerkt o.a. met de betrokken gemeenten langs de route en het Utrechts Landschap.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196

Laatst gewijzigd op 28-02-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen