Provincie Utrecht

Nieuw in de Utrechtse polder: hooiberghutten

28-2-2006 -

Tot nu toe is het een onbekend fenomeen op het Utrechtse platteland: de hooiberghut. De hut is bedoeld voor wie niet wil kamperen, maar ook geen liefhebber is van overnachten in een hotel. In het gebied de Utrechtse Venen worden deze hutten binnenkort gebouwd met financiële steun van de provincie Utrecht. GS stellen voor de komst van deze bijzondere toeristische hutten 50.000 euro beschikbaar.

De hutten krijgen een plek bij ongeveer tien boerderijen in de gemeenten De Ronde Venen en Woerden, waar ze op het erf of op een boerencamping worden gebouwd. De bedoeling is dat er in totaal tien hooiberghutten komen. De hutten hebben de vorm van een echte hooiberg en worden in hout opgeleverd. Elke hut biedt slaapruimte voor vier personen en is voorzien van een keukenblok en sanitair. De trekkershutten zijn vooral bedoeld voor korte overnachtingen en worden opgenomen in de fiets- en wandelroutes door het gebied De Venen. De provincie Utrecht gaat ervan uit dat deze nieuwe toeristische attracties jaarlijks zeker 6000 extra overnachtingen van bezoekers aan het gebied opleveren. De totale kosten bedragen 280.000 euro.

Het initiatief voor deze nieuwe trekkershutten komt van de agrarische vereniging de Utrechtse Venen, die hiervoor samenwerkt met de gemeenten en agrariërs in het gebied, de lokale VVV's en de stichting Trekkershutten Nederland.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196

Laatst gewijzigd op 28-02-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen