Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (28/02)

BERGEN OP ZOOM, 28 februari 2006

Politie pakt dronken bestuurders op
STEENBERGEN: Een 47-jarige inwoonster van Steenbergen is maandagavond door de politie aangehouden op de Molenweg omdat zij teveel had gedronken. De vrouw reed in haar auto toen zij werd gecontroleerd. Zij heeft een rijverbod gehad van 4 uur. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Op de Kastanjelaan is maandagavond een 47-jarige inwoonster van Bergen op Zoom door de politie aangehouden. Zij bleek dusdanig veel gedronken te hebben dat haar rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Boutershemstraat. Op de kruising met de Koepeldwarsstraat verleende hij met zijn auto geen voorrang aan een van links komende bestuurder (gegevens niet bekend). Beide autos zijn door een takelwagen afgevoerd. Uit nader onderzoek bleek dat de 28-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom niet in het bezit was van een rijbewijs en met drank op achter het stuur zat. De verdachte is hierop meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man ook nog een aantal niet betaalde boetes had openstaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het veroorzaken van een aanrijding waarbij alcohol in het spel is.

Politie stelt onderzoek in naar zware mishandeling
HOOGERHEIDE: Een 37-jarige inwoner van Hoogerheide is in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt toen hij werd mishandeld door een tweetal mannen. Het slachtoffer zat in een café aan de Raadhuisstraat toen hij plotseling een man op zich af zag komen die hem een klap uit wilde delen. Deze kon hij net ontwijken, maar de volgende niet meer. Uiteindelijk wist hij te ontkomen. Met een hoofdwond heeft het slachtoffer zich bij de huisartsenpost gemeld. Daar moesten 14 hechtingen aan te pas komen om de wond te dichten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Inbraak in woningen
BERGEN OP ZOOM: Een woning aan de Goudenbloemstraat is maandagavond tussen 17.30 en 01.30 uur bezocht door inbrekers. De daders forceerde het slot van de achterdeur waarna zij het huis hebben doorzocht. Een kluis en een geldbedrag zijn meegenomen.

ROOSENDAAL: Aan de Porfierdijk is maandag tussen 14.00 en 22.00 uur ingebroken. De daders konden de schutting over klimmen waarna zij op een overkapping klommen en een raam forceerde. Een geldbedrag is meegenomen.

Ook op de Diamantdijk is maandag ingebroken. Tussen 13.00 en 20.15 uur forceerde inbrekers een raam aan de achterzijde van de woning. Op dit moment is er niet bekend wat er is meegenomen.
Aan de Weissenbruchstraat is maandagavond tussen 18.00 en 21.30 uur ingebroken. De daders klommen over de poort aan de achterzijde van de woning. De achterdeur zat niet op slot waardoor de daders gemakkelijk binnen konden komen. Er worden sieraden vermist.
Een woning aan de Flintdijk konden inbrekers maandagavond tussen 18.30 en 22.50 uur binnenkomen door een raam aan de achterzijde te forceren. Een geldbedrag is ook hier meegenomen.

Rustige Vastenavend/carnavalsavond-nacht
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een tweetal mensen aangehouden. Één persoon, een 38-jarige inwoner van Utrecht, is aangehouden omdat hij aan het wildplassen was. De man werd hierop door de politie aangesproken. Hij kon ook geen
legitimatiebewijs tonen. Daarop is hij aangehouden en na verhoor met een bekeuring op zak heengezonden.
Een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom is aangehouden omdat hij zich zeer vervelend gedroeg in een café op de Grote Markt. De man was al meerdere malen het café uitgezet en wilde niet luisteren. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is later heengezonden.
De politie heeft verder nog een 13-tal bekeuringen uitgeschreven voor het foutief parkeren, het niet hands-free bellen en het rijden door rood licht.

ROOSENDAAL: De politie had ook in Roosendaal een rustige carnaval. Aan het einde van de nacht zijn een viertal aanhoudingen verricht. Een tweetal inwoners van Oude Tonge (37 jaar) en den Bommel (38 jaar) zijn door de politie aangehouden omdat zij werden verdacht van het mishandelen van een taxichauffeur uit Nieuw Tonge. Het slachtoffer zou door een groep jongens op zijn oog zijn geslagen waardoor hij letsel bekwam. Het tweetal bleek later niet zelf geslagen te hebben en zijn na verhoor heengezonden. Een onderzoek naar de mishandeling die plaatsvond op het Stadserf zal nog worden ingesteld.
Een 20-jarige inwoner van Roosendaal vond het nodig om een politieman te hinderen tijdens een aanhouding. De politieman heeft hem daarop aangesproken en gevorderd dat hij weg moest gaan. Hieraan voldeed hij niet en beledigde de politieman. De man is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.
De politie heeft een 19-jarige inwoner van Roosendaal in die nacht aangehouden voor het mishandelen van een 22-jarige inwoonster van Roosendaal en een portier. Na verhoor is de verdachte vanmiddag weer heengezonden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. Verder zijn nog een vijftal bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en foutief parkeren.

Politie onderzoekt diefstal auto na bedreiging met vuurwapen ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag tevergeefs gezocht naar een gestolen Franse auto van het merk Renault Saffraan voorzien van het kenteken 852-QLY-75 .
Omstreeks 13.30 uur meldde een 37-jarige slachtoffer zich bij het politiebureau aan de Nieuwstraat. Hij vertelde dat hij op de Boulevard door een man was beroofd van zijn auto. Tussen 12.30 en 13.00 uur stopte de man als tweede auto voor het verkeerslicht met de kruising met de Hoogstraat. Op het moment dat het verkeerslicht op groen springt, rijdt de auto voor het slachtoffer op en stopt direct weer. Het slachtoffer moet zijn voertuig ook remmen om een aanrijding te voorkomen. Direct springt een man van rond de 25/26 jaar van buitenlandse afkomst uit de voor hem stilstaande auto en rent naar de auto van het slachtoffer. Het portier wordt opengetrokken waarna de man het slachtoffer onder bedreiging met een vuurwapen uit zijn auto wordt gehaald. Binnen enkele seconden stapt de verdachte in de auto van het slachtoffer en rijdt er mee weg. Op het moment van diefstal reden een heleboel autos over de kruising Boulevard/Hoogstraat. Het is mogelijk dat getuigen iets hebben gezien. De politie verzoekt deze mensen te bellen met 0900-8844. Het signalement van beide verdachten is: 25/26 jaar oud van buitenlandse afkomst. De verdachten reden in een kleine witte personenauto die er na de diefstal van door is gegaan in de richting van het Station.

Diefstal van auto
ROOSENDAAL: Tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend is vanaf een parkeerplaats aan de Nieuwe Markt een personenauto gestolen. De auto, van het merk Opel Astra kleur rood, is voorzien van het kenteken DR-SV-70.

Auteur: Nicolette Bovenhorst