Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 1 maart 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

De Fallastraat 3, woning uitbreiden.

Paradijsselpark 203, woning op verdieping uitbreiden.

Telemannstraat 2, woning uitbreiden.

Tsjaikovskistraat 1, kantoor en verdieping uitbreiden.

Sibeliusweg 150 en 152, dakopbouw bouwen.

Hoofdweggebied meubelboulevard, diverse reclame uitingen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. De Fallastraat 3, woning uitbreiden.


2. Telemannstraat 2, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 2 maart 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 20 februari 2006:

Solislaan 114, woning op verdieping uitbreiden.

Fascinatio Boulevard 582, fietsenstalling plaatsen.

Jan van Kanrede 35, woning achterzijde uitbreiden.

Schollevaar diverse locaties, voetbruggen bouwen.

Bermweg 174, woning op verdieping uitbreiden.

Verzenddatum 21 februari 2006:

Prins Constantijnweg 2, polikliniek plaatsen.

Ketensedijk 23a, houten woning slopen (sloopvergunning).

2^e Octaviolaan 47, dakopbouw bouwen.

s-Gravenweg nabij 220, houten brug bouwen.

Gounodstraat 86, woning uitbreiden.

KAPVERGUNNINGEN 2006 aangevraagd

Merelwijk West

80 bomen (verspreid) wegens reconstructiewerkzaamheden, kabels en leidingen, riool- en ophogingswerkzaamheden. Herplant met 51 bomen zoals aangegeven op de tekening, die ter inzage ligt bij het Informatiecentrum.

Nabij Wormerhoek 10 en 12

6 populieren, 2 wilgen, 1 Robinia, 1 kersenboom en 1 hazelaar wegens de bouw van 2 woontorens en reconstructiewerkzaamheden. Herplant met 8 andere bomen na voltooiing van het bouwplan.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de conceptbeschikking liggen voor iedereen zes weken ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 27 maart 2006 om 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 010-2848637.

LICHTRECLAMEVERGUNNING

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door Armada Signs B.V. en aan hen verleend voor het plaatsen van een lichtreclame op het pand Ballast Nedam aan de Fascinatio Boulevard 522 in Capelle aan den IJssel.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


- De Jonge Krijger, voor het houden van een plantjesmarkt op de parkeerplaats aan de Aïda in de wijk Schollevaar op zaterdag 8 april 2006;


- Stichting Ronde van Capelle, voor het houden van de Wielerronde van Capelle op woensdag 14 juni 2006.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

GOEDKEURING BESTEMMINGSPLAN SCHENKEL-ZUID

Het college maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 13 februari 2006 het op 8 november 2005 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Schenkel-Zuid heeft goedgekeurd.

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de gemeentegrens met Rotterdam, de noordzijde door de leidingenstrook (die parallel loopt aan de Jasmijnsingel), de Capelseweg-Kanaalweg en de zuidelijke oever van de Ringvaart. De ruimtelijke ontwikkelingen die de laatste jaren al gerealiseerd werden via vrijstellingsprocedures zijn in dit bestemmingsplan opgenomen, zoals bijvoorbeeld de herstructurering van het Meidoornveld en de hoek Capelseweg-Bermweg. Daarnaast maakt het bestemmingsplan ook mogelijk, dat de gemeentewerf aan de Narcisstraat-Goudenregenstraat in een woongebied wordt gewijzigd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het betreffende bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 2 maart 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

Tegen het op 8 november 2005 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan zijn geen bedenkingen bij het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland ingediend. Hierdoor kan alleen nog, gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging, door belanghebbenden, die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest bij Gedeputeerde Staten bedenkingen in te brengen, beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EC in Den Haag. Daarbij zijn griffierechten verschuldigd.

Ingevolge artikel 28, lid 8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

VRIJSTELLING VESTIGING KRINGLOOPWINKEL

Artikel 15 WRO-procedure

Het college maakt bekend, dat zij op grond van artikel 9 lid 4 sub a van het bestemmingsplan Middelwatering vrijstelling (ex artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) heeft verleend om de vestiging van een kringloopwinkel (circa 600 m2 detailhandel) aan de Mient 24/26 mogelijk te maken.

Het vrijstellingsbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 2 maart 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden gedurende deze zes weken een bezwaarschrift indienen gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Aan de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam kan echter worden verzocht een voorlopige voorziening uit te spreken, ingeval een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel is ingediend.

BOUWPLAN NIEUWBOUW WONING KETENSEDIJK 23A

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van een woning ter vervanging van de bestaande woning op het perceel Ketensedijk 23a.

Aangezien het bouwplan in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 februari 2006 besloten hieraan mee te werken.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen van 2 maart tot en met 13 april 2006 voor iedereen ter inzage.

Terinzagelegging

Van 2 maart tot en met 13 april 2006 kan iedereen zijn zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende genoemde periode kunnen ook mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt een afspraak maken voor het binnen genoemde periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen met de behandelende ambtenaar, de heer L. Verschoor, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 010-2848791.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het betreffende bestemmingsplan Schenkel-Zuid, het vrijstellingsbesluit inzake vestiging van een kringloopwinkel en de stukken inzake nieuwbouw woning Ketensedijk 23a liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.