Gemeente Capelle a/d IJssel

Bomen in de Merelhoven en langs de Merellaan

De gemeente werkt aan de renovatie van het westelijke gedeelte van de Merelwijk in Middelwatering. Er wordt gewerkt aan het riool en aan kabels en leidingen. Ook wordt de wijk opgehoogd en opnieuw ingericht.

De herindeling van de hofjes heeft grote gevolgen voor de bomen in de wijk. Sommige bomen moeten gekapt worden, andere bomen kunnen in principe behouden blijven. Ook worden er nieuwe bomen teruggeplant. Wat er precies met welke boom gaat gebeuren, is met bewoners besproken tijdens informatieavonden. Al met al worden er in de loop van 2006 80 bomen gekapt en in het eerste kwartaal van 2007 weer 51 bomen gepland. Het is helaas niet mogelijk om elke boom terug te planten. Dit komt onder andere omdat in de tijd dat deze bomen gepland zijn, de mogelijkheden voor het planten van bomen veel ruimer waren. Op plekken waar vroeger wel bomen geplant mochten worden (bijvoorbeeld bovenop kabels en leidingen) mag dat nu niet meer.

De gemeente heeft een kapvergunning aangevraagd voor de bomen die moeten wijken (zie elders op deze pagina). Wilt u een gedetailleerd overzicht van de plannen? Neem dan contact op met de unit Handhaving en Vergunningen of kom langs het Informatiecentrum, waar de stukken ter inzage liggen.