Gemeente Capelle a/d IJssel

Stationsplein open voor alle verkeer

Wethouder A.J. Moerkerke verwijderd verkeersbord

Foto: Peter Molkenboer

Afgelopen woensdag verwijderde wethouder Aart Jan Moerkerke van Verkeer een waarschuwingsbord pas op bussluis van het Stationsplein. Hij wil hiermee de aandacht vestigen op de aanpassingen aan de verkeerssituatie op het Stationsplein waarmee doorgang voor alle verkeer mogelijk wordt. Het doel van de opening van het Stationsplein is het tegengaan van sluipverkeer door de parkeergarage van het winkelcentrum. Een bijkomend argument is het verlevendigen van het plein dat vooral in de avonduren door een aantal treinreizigers als onprettig werd ervaren.

De bussluizen op het Stationsplein zijn inmiddels verwijderd. Ter bescherming van de loopbrug worden op 28 februari nog twee hoogteportalen aangebracht. Dit in verband met de maximale doorrijhoogte van 3.10 meter. Ook moet de belijning op de weg nog worden aangepast aan de nieuwe situatie. Wanneer alles gereed is, gaat het Stationsplein open voor alle verkeer.

De maatregel is een proef voor een jaar. Daarna zal met de betrokken partijen de openstelling van het Stationsplein worden geëvalueerd.